Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Σεξουαλικό σκάνδαλο με υφυπουργό και μηνύσεις...

Νέο σεξουαλικό σκάνδαλο είδε το φως της δημοσιότητας στη Γαλλία. Δύο Γαλλίδες, ενθαρρυμένες από την υπόθεση του Στρος Καν, προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατηγορώντας έναν υφυπουργό για
 σεξουαλική παρενόχληση.
Ο λόγος για τον υφυπουργό Δημόσιας Διοίκησης, Ζορζ Τρον, ο οποίος κατέθεσε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση εναντίον των γυναικών που, όπως υποστηρίζει προσέφυγαν στη δικαιοσύνη για λόγους αντεκδίκησης και άφησε να εννοηθεί ότι συνδέονται με μια τοπική προστριβή σχετικά με ακίνητα. Ακόμη υποστήριξε ότι οι γυναίκες συνδέονται με την ακροδεξιά, η οποία είναι αναμειγμένη στην προστριβή και ότι και οι δύο είχαν απολυθεί από τις θέσεις τους στον δήμο της Ντραβέιλ.
Προσφυγές
Ο δικηγόρος των γυναικών, Ζιλμπέρ Κολάρ, υπέβαλε αυτή την εβδομάδα τις προσφυγές και επιβεβαίωσε ότι η κατηγορία είναι αυτή της σεξουαλικής παρενόχλησης. Μιλώντας στη γαλλική εφημερίδα «Le Parisien» μία από τις δύο γυναίκες εξήγησε ότι η σύλληψη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ για απόπειρα βιασμού μιας καμαριέρας τής έδωσε θάρρος να προσφύγει στη δικαιοσύνη. «Οταν είδα ότι μια μικρή καμαριέρα μπορεί να τα βάλει με το Ντομινίκ Στρος Καν, είπα στον εαυτό μου ότι δεν έχω πια το δικαίωμα να σιωπώ», είπε η γυναίκα, την οποία η εφημερίδα ανέφερε με το όνομα «Λορά».

Πηγή... http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&pubid=63091085