Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Το... Μessico και το «κράξιμο» στον Ζοσέ!

Για αρκετά λεπτά μετά το τελευταίο σφύριγμα στο Santiago Bernabeu οι δυο ομάδες παρέμεναν σε μια άτυπη ομηρία στα αποδυτήρια. Εκπρόσωπος της UEFA ανακοίνωσε ότι θα έμεναν εκεί ωσότου ηρεμήσουν.
Για τον Ζοσέ Μουρίνιο η τακτική δεν αποδείχθηκε ωφέλιμη. Λίγο μετά βρέθηκε ενώπιων των ΜΜΕ να μιλά για θεωρίες συνωμοσίας, να αφήνει σοβαρά υπονοούμενα και τελικά να αποδέχεται κάπως μοιρολατρικά πως η Ρεάλ Μαδρίτης δεν θα βρίσκεται στο ραντεβού του Wembley.

«Προφανώς στον επαναληπτικό έχουμε μια πολύ δύσκολη αποστολή. Όχι, δεν είναι πολύ δύσκολη.
 Είναι αδύνατη. Θα πάνε (σ.σ. η Μπαρτσελόνα) στον τελικό και αυτό είναι όλο», δήλωσε κυνικά.
Για τους Καταλανούς αυτό που είπε ο Μουρίνιο έμοιαζε το αυτονόητο ήδη από το 87ο λεπτό του αγώνα. Και κάπως έτσι, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα, περίπου 3.000 από αυτούς έτρεξαν στο γνωστό τους εορταστικό σημείο, γύρω από το συντριβάνι «Canaletas» στη Ράμπλας, για να πανηγυρίσουν.
Πυροτεχνήματα, στολισμένα με σημαίες οχήματα και οπαδοί της Μπάρτσα που φώναζαν κάπως διχασμένοι συνθήματα μια για την ομάδα τους, μια κατά της Ρεάλ και φυσικά διαρκώς κατά του Μουρίνιο, σε ένα αυθόρμητο πανηγύρι που κράτησε μέχρι αρκετά μετά τα μεσάνυχτα.
«Messi es el "puto amo"»
Το... Μessico και το «κράξιμο» στον Ζοσέ! Διχασμένα υποδέχτηκαν το αποτέλεσμα και τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο. «Ο Μέσι είναι το γ*** αφεντικό» (σ.σ. Messi es el "puto amo"), έγραψε η καταλανική Sport, παίζοντας με την ατάκα του Πεπ Γουαρδιόλα παραμονές του αγώνα, όταν αποκάλεσε «γ*** αφεντικό των mind games» τον Μουρίνιο.
Ο «εξωπραγματικός», ο «θεϊκός», ο «matador» Μέσι, όπως ήταν μόνο μερικά από τα όσα τον συνόδευσαν σε τίτλους, ήταν ίσως το μοναδικό κοινό σημείο αναφοράς, καθώς εφημερίδες και ιστοσελίδες μετέφεραν τη δική τους εκδοχή για το Clasico και τα όσα, άλλα, συνέβησαν.
Η αποβολή του Πέπε έχει πρωταγωνιστικό ρόλο κατά βούληση και ο Μουρίνιο στηρίζεται ή χλευάζεται κατά... περιοχή.
«Η άδικη κάρτα του Πέπε», γράφει στο σχετικό άρθρο η μαδριλένικη As ενώ η Sport δημοσιεύει φωτογραφία από το περιστατικό του ημιχρόνου, δείχνοντας τον Μανουέλ Πίντο να δέχεται επίθεση από τον άλλοτε παίκτη και νυν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Ρεάλ Τσέντο, προτού τελικά αποβληθεί.
Η ιταλική Gazzetta dello Sport έγραψε για τον «Μέσι Ματαντόρ», που αλά Μαραντόνα «κατέστρεψε τη Μαδρίτη με δυο γκολ», αλλά και για την καθοριστική αποβολή του Πέπε.
Οι Γερμανοί τάχθηκαν υπέρ του (Γερμανού) διαιτητή Βόλφγκανγκ Σταρκ, που «μετά τον Λιονέλ Μέσι ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, επειδή χειρίστηκε ένα παιχνίδι μεγάλης έντασης και τα έβγαλε πέρα», σύμφωνα με την Bild.
«Ο θρίαμβος της ομορφιάς», ήταν ο τίτλος της επίσης γερμανικής Der Tagesspiegel, που έγραψε πως η «Μπάρτσα ξεπέρασε ένα άσχημο πρώτο ημίχρονο και έφτασε στο 2-0», αλλά και πως οι «απόλυτα αμυντικές και εντελώς προκλητικές» τακτικές του Μουρίνιο απέτυχαν απέναντι «στην πιο ισχυρή ομάδα του κόσμου».
Το... Μessico και το «κράξιμο» στον Ζοσέ! «Messico»
Όχι πια Clasico, αλλά Messico ήταν η εκδοχή της ρωσικής Sport Express, που ανέλυσε πως η ιδιοφυής εμφάνιση του Μέσι έδωσε και την οριστική απάντηση στο δίλημμα για το ποιος τελικά είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο.
Οι Αγγλοι ήταν περισσότερο προειδοποιητικοί. «Κοίτα ποιος έρχεται Φέργκι», έγραψε η Sun πλάι στη φωτογραφία του Μέσι ενώ η Daily Telegraph απεφάνθη: «Όχι και τόσο σπέσιαλ τώρα», με σαφή αιχμή προς τον Μουρίνιο.
«Απέτυχε στο να τολμήσει και άξιζε να αποτύχει... Χάρη στον Μουρίνιο, αντί για ένα υπέροχο παιχνίδι, είδαμε ένα τσαμπουκά του δρόμου... Ο Μουρίνιο είναι ένας μεγάλος προπονητής, το ξέρουμε όλοι.
Είναι ό,τι κοντινότερο σε μια μηχανή επιτυχιών από όσα έχουμε δει σε αυτό το άθλημα... Αλλά όπως ήδη άνθρωποι όπως ο Γιόχαν Κρόιφ ή ακόμη και ο θρύλος της Ρεάλ Αλφρέδο ντι Στέφανο δεν μας έχουν κρύψει, το να κερδίζεις με κάθε κόστος δεν είναι το παν», ήταν η ανάλυση του ρεπόρτερ της Telegraph.

Επιμέλεια: Κορίνα Ζερβάκη

Πηγή... http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10520&subid=2&pubid=128625458