Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Πληρώθηκαν οι πρώτοι 7.764 δικαιούχοι καπνοπαραγωγοί του Μέτρου 144

Ξεκίνησαν οι πληρωμές των δικαιούχων του Μέτρου 144 «Εκμεταλλεύσεις υπό αναδιάρθρωση λόγω μεταρρύθμισης Κοινής Οργάνωσης Αγοράς» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 (ΠΑΑ) «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση των εκμεταλλεύσεων των πρώην καπνοπαραγωγών. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, από την Μεγάλη Πέμπτη, 21 Απριλίου έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα του ανακοίνωση που
 αναφέρει ότι την ίδια ημέρα πραγματοποιήθηκε η πληρωμή για το Μέτρο 144 Αναδιάρθρωσης Καπνού για το 2011, που αφορά 7.763 παραγωγούς με το συνολικό ποσό των 17.807.417,46 ευρώ.
Υπενθυμίζουμε ότι το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευτεί ότι πριν το Πάσχα θα πιστωνόντουσαν τα πρώτα χρηματικά ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, κάτι που τελικά επιτεύχθηκε παρά τα μικροπροβλήματα που προέκυπταν έως την τελευταία στιγμή. Ίσως λόγω αυτών των προβλημάτων οδήγησε την Μεγάλη Πέμπτη, το ΥπΑΑΤ στην ανακοίνωση ότι τελικά οι πληρωμές θα γινόντουσαν σήμερα, Τρίτη 26 Απριλίου.
Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Αγρτοικής Ανάπτυξης, πρόκειται για την πρώτη πληρωμή ενίσχυσης, της οποία οι δικαιούχοι επιλέχθηκαν με τυχαία σειρά. Οι διοικητικοί έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό και στο αμέσως προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιηθεί η πληρωμή της δεύτερης ομάδας δικαιούχων με σκοπό να ολοκληρωθούν γρήγορα οι διαδικασίες για την πίστωση των λογαριασμών και των υπολοίπων δικαιούχων του Μέτρου.
Για περισσότερες πληροφορίες οι δικαιούχοι του Μέτρου μπορούν να ανατρέξουν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ

Πηγή... http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=64069