Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

«Τους είπα να μην κατέβουν να παίξουν»

Δήλωση με νόημα από τον Σταύρο Αδαμίδη: «Είπα στους παίκτες πως αν νιώθουν ότι απειλούνται, να μην κατέβουν να παίξουν στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο». Ολα αυτά φυσικά αναφέρονται στα όσα έγιναν χθες πριν το παιχνίδι με τον Ατρόμητο και την απαίτηση των οπαδών να πάει η αποστολή με ταξί στο ΟΑΚΑ! Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αναφέρθηκε σε όλα όσα ταλανίζουν αυτή τη στιγμή τον ιστορικό σύλλογο...

Οι δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM


Για τα χτεσινά γεγονότα: «Μετά την αγωνιστική ντροπή του 6-0 για την ομάδα μας, τα χθεσινά γεγονότα δεν τιμούν κανέναν. Δεν αποποιούμαι των ευθυνών μας, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη αλλά κάνουμε μια συντονισμένη προσπάθεια. Επειδή κυκλοφόρησε χθες ότι παραιτούμαι, θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν παραιτούμαστε».

Για τους στόχους της ομάδας και τη δική του θέση: «Αυτή τη στιγμή έχουμε τους δύο μεγάλους αγωνιστικούς στόχους μας. Οταν τελειώσουν οι υποχρεώσεις μας θα δώσω συνέντευξη Τύπου, θα απαντήσω στο τι παραλάβανε, τι κάναμε, τι έχουμε πετύχει και πώς πρέπει να βαδίσει η ΑΕΚ πλέον. Ξέρουμε τι κάναμε, ποια είναι τα προβλήματα, πώς πρέπει να βαδίσουμε αλλά θα πρέπει πρώτα να τελειώσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΑΕΚ».

Για το ότι δεν πήγε χτες κανείς από τη διοίκηση στο ΟΑΚΑ: «Χθες θα πήγαινα κανονικά στο γήπεδο. Λίγη ώρα πριν ξεκινήσω και αφού έγινε το σκηνικό στο ξενοδοχείο, ενημερώθηκα ότι υπήρχε ένταση στο ΟΑΚΑ και ίσως η παρουσία μου εκεί να έκανε χειρότερα τα πράγματα. Εγώ δεν ήρθα για να δημιουργώ προβλήματα. Πάρθηκε συνολική απόφαση ως διοίκηση ότι αν ήμασταν εκεί θα οξύνονταν τα πνεύματα. Εννοείται ότι είναι θλιβερό να μην πάει η διοίκηση στο γήπεδο».

Και συνέχισε: «Οσα έγιναν χθες ήταν απαράδεκτα για την ιστορία της ΑΕΚ. Σε μια χρονιά με πάρα πολλά προβλήματα είμαστε ακόμη σε ένα σημείο που ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι ικανοποιητικός. Μπορούμε να κατακτήσουμε τίτλο μετά από 9 χρόνια και μπορούμε να διεκδικήσουμε τη 2η θέση στα πλέι οφ. Εμείς ως διοίκηση θέλουμε να προστατεύσουμε τους πάντες στην ομάδα και να τα βγάλουμε πέρα με τα πολλά προβλήματα που κληρονομήσαμε».

Για τους δύο μετόχους Παππά και Νοτιά ανέφερε: «Οι δύο μέτοχοι της ΠΑΕ έβαλαν 4,5 εκατ. ευρώ μέσα σε δύο μέρες. Είναι εδώ και στηρίζουν την ΠΑΕ. Το μέτωπο είναι αρραγές. Η ΑΕΚ έχει πολλά προβλήματα, δεν ζούμε σε άλλο πλανήτη. Ξέρουμε τις ευθύνες μας, δεχόμαστε την κριτική αλλά πρέπει να προστατεύσουμε ομάδα και υπαλλήλους».

Για την παραίτησή του μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Οποτε χρειάστηκε βγαίνω μπροστά και προασπίζομαι τα συμφέροντα της ΑΕΚ. Μετά το 6-0 πήγαμε εγώ και ο Δημητριάδης στις 2 τα ξημερώματα να μιλήσουμε με τους οπαδούς που ήταν στα Σπάτα. Το επόμενο πρωί έθεσα την παραίτηση μου αλλά οι μέτοχοι δεν τη δέχθηκαν».

Και αναφέρθηκε πάλι στους στόχους του συλλόγου: «Η ΑΕΚ έχει δύο μεγάλους στόχους αυτή τη στιγμή. Το κύπελλο και τα πλέι οφ. Εκεί πρέπει να συγκεντρωθούμε. Οταν λέω ότι έγιναν βήματα προόδου και στη λειτουργία της ΠΑΕ, θα γίνει και απολογισμός πολύ αναλυτικός όταν πρέπει. Θα απαντήσω στα πάντα».

Για το δικό του ρόλο στην ομάδα: «Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να χαθεί. Θα μιλήσουμε όταν έρθει η ώρα. Οι φίλαθλοι μπορούν να μου προσάψουν πάρα πολλά. Δεν μπορούν να μου προσάψουν ότι δεν είμαι ειλικρινής και ότι δεν προσπαθώ καθημερινά με τους συνεργάτες μου για το καλό της ΑΕΚ».

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ: «Η μεγάλη μάζα των οργανωμένων της ΑΕΚ είναι υγιής. Τα προβλήματα που υπάρχουν τα ξέρει η ηγεσία των οργανωμένων και πρέπει να γίνει προσπάθεια από όλους για να μη γίνονται σε όλα τα γήπεδα επεισόδια κάθε εβδομάδα».

Για την κίνηση της ORIGINAL: «Χθες ήμουν όλη μέρα με την ομάδα στο ξενοδοχείο. Ημουν εκεί το πρωί, συνομίλησα με προπονητή, Δημητριάδη, παίκτες, αποχώρησα κάποια στιγμή και λίγο μετά έγινε επίσκεψη οπαδών. Ζήτησαν συμβολικά να πάει η ομάδα με ταξί στο γήπεδο. Θεώρησα ότι ήταν λάθος κίνηση της ORIGINAL και το είπα στον Χατζηχρήστο. Εχουν δικαίωμα να δείχνουν την δυσφορία τους αλλά δεν μπορούν να ξεπερνάνε τα όρια. Μιλούσα με την ORIGINAL και με τους παίκτες. Τους είπα αν νιώθουν ότι απειλούνται να μην κατέβουν στον αγώνα. Οι παίκτες πήραν απόφαση να πάνε με ταξί και εμείς το δεχθήκαμε αλλά να μην παίξουν αν νιώσουν ότι απειλούνται και δε θα είχαν καμία επίπτωση από τη διοίκηση. Είχαμε ψάξει και τις νομικές προεκτάσεις. Το συζητήσαμε με τον Δημητριάδη και καταλήξαμε όλοι μαζί να πάνε με ταξί για να μην υπάρξει μεγαλύτερη ένταση».

Για τα χτεσινά γεγονότα ξανά: «Ολοι μπορούν να εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους αλλά κανείς οπαδός δεν μπορεί να επηρεάζει τη λειτουργία της ομάδας. Αυτή η κίνηση μας επηρέασε όλους. Τα παιδιά, όμως, πήραν τη νίκη σε αυτές τις συνθήκες και με την ήττα του Παναθηναϊκού κυνηγάμε καλύτερο πλασάρισμα για τα πλέι οφ».

Για το θέμα του γηπέδου: «Δεν έχει πάει στις καλένδες το θέμα του γηπέδου. Δουλεύουμε καθημερινά, κάνουμε πολλά πράγματα που δε δημοσιοποιούνται. Την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε για αυτό πρέπει να έχουμε κάτι σημαντικό και ουσιαστικό να πούμε. Να μπορούμε να ανακοινώσουμε την έναρξη του έργου».

Για τους συνεργάτες του: «Κανένας εκ των συνεργατών μου δε φεύγει. Εγώ ηγούμαι, δέχομαι την κριτική και ζητάω από τον κόσμο να ρίξει τους τόνους και να φτάσουμε δυνατοί στον πρώτο στόχο που είναι ο πρώτος τίτλος μετά από 9 χρόνια και μετά τα πλέι οφ. Δεν μπορούμε να αποπροσανατολίζουμε την ομάδα».

Για την εύρεση χρηματοδοτών και επενδυτών: «Το έχω πει και σε προηγούμενες συνεντεύξεις μου ότι η γενικότερη εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου λειτουργούν αποτρεπτικά και για επενδυτές και για σπόνσορες».

Για τα χτεσινά γεγονότα και πάλι: «Εγιναν πολλά χθες. Για το συλλαλητήριο είμαστε υπέρ της ελεύθερης έκφρασης συναισθημάτων. Ως πρόεδρος, όμως, λέω να σταματήσουμε εδώ και να προχωρήσουμε όλοι μαζί ενωμένοι προς την κατάκτηση του κυπέλλου και τα πλέι οφ. Οποια κριτική γίνεται, θέλω να γίνεται σε μένα. Εγώ είμαι υπεύθυνος».

Για την αποχώρηση του Σλόμπονταν Σούιτσα υπογράμμισε: «Για τον κ. Σουίτσα είναι απόφαση της διοίκησης με το τεχνικό τιμ. Αναβαθμίστηκε ο κ. Καμπόλης στο συγκεκριμένο πόστο, δούλευε με τον Σουίτσα τους τελευταίους μήνες».

Για το μέλλον και πάλι: «Υπάρχουν πάρα πολλά θέματα. Δουλεύουμε σε όλα τα επίπεδα και πολύ σύντομα θα ξέρει ο κόσμος. Οταν έρθει η ώρα να μιλήσουμε θα είμαι διαθέσιμος για όση ώρα θέλετε και θα απαντήσω σε όλα με ειλικρίνεια και τόλμη, όπως μέχρι τώρα. Η ΑΕΚ δεν πρόκειται να πεθάνει. Ο κόσμος αγαπάει υπερβολικά αυτή την ομάδα και να είστε σίγουροι ότι το αύριο της θα είναι πολύ λαμπρό όπως και το παρελθόν της».

Πηγή... http://www.sportnet.gr/report.php?id=259057