Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΠΑΟΚ:Αλλοπρόσαλλη ποινή

Με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών –παρά το γεγονός ότι ήταν υπότροπος για κάθε είδους επεισοδίων- τιμώρησε τον ΠΑΟΚ η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στο παιχνίδι Κυπέλλου ΟΠΑΠ με την ΑΕΚ.


Ο «Δικέφαλος του Βορρά» καλείται να πληρώσει και το ποσό των 250.000 ευρώ ως μέρος της τιμωρίας, το υψηλότερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί στην τρέχουσα αγωνιστική σεζόν.

Την ποινή αποκλεισμού της έδρας του ο ΠΑΟΚ θα την εκτίσει στο παιχνίδι με την Κέρκυρας στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.

Από την απόφαση, γίνεται κατανοητό ότι δεν έχει ληφθεί υπόψη από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ το γεγονός ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ήταν υπότροπη για επεισόδια. Καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να έχει διπλασιαστεί η ποινή και έτσι να καλείται να δώσει χωρίς θεατές δύο αναμετρήσεις. Στην προκειμένη περίπτωση το ένα θα υποχρεούται ο «Δικεφάλος» να το εκτίσει στην πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση των πλέι-οφ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σκεπτικό της απόφασης, διευκρινίζεται ότι η Επιτροπή δέχθηκε πως η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν είναι υπότροπη και πως τα επεισόδια ελήφθησαν υπόψη ως εκτεταμένα, χωρίς υποτροπή.

Ό,τι γλίτωσε, λοιπόν, σε αποκλεισμό της έδρας επιβλήθηκε σε χρηματικό πρόστιμο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Οι 250.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει ο ΠΑΟΚ αποτελεί το υψηλότερο πρόστιμο που έχει «πέσει» στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

Από τον «Δικεφάλο του Βορρά» σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση κατά της απόφασης αυτής, ελπίζοντας σε μείωση της ποινής. Δηλαδή, αφαίρεση του αποκλεισμού της έδρας, και μείωση του υψηλότατου προστίμου…