Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

Λαμπραντόρ έσωσε βρέφος 22 μηνών

Το μόλις 22 μηνών αγοράκι που ακούει στο όνομα Tyler Jacobson “δραπέτευσε” από το σπίτι του την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 ενώ παρακολουθούσε τηλεόραση με τη μητέρα του και το φίλο της.
Τον έψαχναν όλη μέρα χωρίς αποτέλεσμα, ενώ βρέθηκε καλά στην υγεία του το επόμενο πρωί χάρην στον λαμπραντόρ, ο οποίος ακολούθησε τον μικρό από την πρώτη στιγμή και τον κρατούσε ζεστό όλη νύχτα.
Ο μικρός Tyler είχε απομακρυνθεί μόλις δεκαπέντε λεπτά από την οικία του, φορώντας μόνο την πάνα και ένα φανελάκι.
Η έρευνα για τον εντοπισμό άρχισε άμεσα, μόλις η μητέρα του αντελήφθη την απουσία του.
Ο σερίφης της περιοχής Elgin, στηΝότια Carolina των Ηνωμένων Πολιτειών, με 25μελή ομάδα διάσωσης, όργωνε την περιοχή για εντοπισμό του μικρού. Συμβολή στις έρευνες είχε και ένα ελικόπτερο. Παρά τις εντατικές προσπάθειες, ο μικρός δεν εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της ημέρας ενώ οι προσπάθειες επρόκειτο να εντατικοποιθούν το επόμενο πρωί.
Για καλή του τύχη, ένας περαστικός που περνούσε από το δάσος άκουσε το κλάμα του μικρού και ειδιποίησε σχετικά την αστυνομική δύναμη.
“Για να είμαι ειλικρινής, ο σκύλος τον κράτησε ζωντανό”, δήλωσε ένας από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στις προσπάθειες εντοπισμού, σημειώνοντας ότι το λαμπραντόρ, όχι μόνο ακολούθησε το παιδί, αλλά το κρατούσε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παγωμένης νύχτας. Καλά λένε ότι ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου.
Άκουσα ένα σκύλο να γαβγίζει νωρίς το πρωί, αλλά δεν έδωσα πολλή σημασία. Απλά άκουσα ένα σκύλο να γαβγίζει. Σκεφτείτε ότι ένας σκύλος πρόσεχε μία ολόκληρη νύχτα ένα μωρό. Πιο πολύ μοιάζει με σενάριο ταινίας, παρά με γεγονός από την πραγματική ζωή”, ανέφερε κάτοικος της περιοχής.
Ο μικρός επέστρεψε σπίτι του και είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, η Κοινωνική Μέριμνα της περιοχής εξετάζει τις συνθήκες στις οποίες ο μικρός ζει με τη μητέρα του.

Πηγή... http://www.onlycy.com/%ce%bb%ce%b1%ce%bc%cf%80%cf%81%ce%b1%ce%bd%cf%84%cf%8c%cf%81-%ce%ad%cf%83%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%b2%cf%81%ce%ad%cf%86%ce%bf%cf%82-22-%ce%bc%ce%b7%ce%bd%cf%8e%ce%bd-tyler-jacobson