Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

«Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα»


ΘΕΑΤΡΟ ΠΗΓΑΣΟΣ

Τελευταίες παραστάσεις

Το θέατρο Πήγασος ολοκληρώνει τη χειμερινή του σεζόν με δύο τελευταίες παραστάσεις την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Απριλίου της σπαρταριστής κωμωδίας «Ολόκληρος ο Σαίξπηρ σε μια ώρα». Μια παρωδία των έργων του Γουίλιαμ Σαίξπηρ, γραμμένη από τρεις Άγγλους, τον Adam Long, τον Daniel Singer και τον Jess Borgesson, μέλη της θεατρικής ομάδας Reduced Shakespeare Company.

Το έργο πρωτοπαίχτηκε από τους ίδιους τους συγγραφείς στο Fringe Festival του Εδιμβούργου το 1987, ενώ αργότερα παίχτηκε και στο Λονδίνο για δέκα συνεχόμενες θεατρικές περιόδους. Αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή έργα παγκοσμίως και έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.
Θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε, στο σύνολό του, εξωφρενικά αστείο. Αυτός εξάλλου είναι και ο σκοπός του. Να διακωμωδήσει, με αγαθές όμως διαθέσεις, το έργο του Σαίξπηρ και να μας παρουσιάσει μια άλλη, φρέσκια άποψη για τους ήρωές του.

Όλα, λοιπόν, τα έργα του Σαίξπηρ σε μια ώρα. Μια παράσταση που αγγίζει τα όρια του stand up, διαδραστική, με συμμετοχή κοινού, εξαιρετικά γρήγορους ρυθμούς και καταπληκτικό χιούμορ.
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη, σκηνικά και κοστούμια της Βέτας Χαϊλατζίδου, μουσική επένδυση Κώστα Παπαδόπουλου και φωτισμούς του Κώστα Παπουτσίδη. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί  Κώστας Μυστακίδης, Γιώργος Μπαλιάκας, Τίνα Ιωαννίδου και Σπύρος Αναγνώστου.

Οι παραστάσεις, στο θέατρο της οδού Παναγή Τσαλδάρη 7 ξεκινούν στις 9.00 το βράδυ.
Για κρατήσεις θέσεων στο τηλ. 23510 74371 begin_of_the_skype_highlighting            23510 74371      end_of_the_skype_highlighting.