Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Φεστιβάλ... «αντι-Πάσχα» από ομάδα νεαρών στη Βέροια

Ένα πρωτοφανές γεγονός βίωσαν οι πολίτες της Βέροιας τη Μεγάλη Παρασκευή και το Μεγάλο Σάββατο στο κέντρο της πόλης, την ώρα της περιφοράς του Επιταφίου αλλά και κατά τη διάρκεια της πομπής του κόσμου από τη Μητρόπολη προς την Εληά για την τέλεση της Αναστάσιμης Τελετής.

«Death Metal και μπύρες»

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών πολιτών της Βέροιας, οι οποίοι τηλεφώνησαν στη «Μ» την Τρίτη και ήταν αυτόπτες μάρτυρες, ομάδα νεαρών ουσιαστικά έκανε ένα… «Φεστιβάλ Αντιπάσχα» ακούγοντας death metal μουσική, πίνοντας μπύρες και φωνάζοντας συνθήματα (Τη Μεγάλη Παρασκευή).

Η ομάδα των νεαρών ήταν συγκεντρωμένοι στα παγκάκια μπροστά από την Εκκλησία του Χριστού στην οδό Μητροπόλεως και στο στενό της Κοντογεωργάκη και με τη βοήθεια ηχείων άκουγαν, όπως προαναφέραμε μουσική. Είναι χαρακτηριστικό ότι το Μεγάλο Σάββατο συνέχισαν ανενόχλητοι το «πάρτι» ακόμη και κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Τελετής, την ώρα που η λιτανεία περνούσε από μπροστά τους, παρουσία της Δημάρχου Χαρούλας Ουσουλτζόγλου, του Μητροπολίτη κ. Παντελεήμονα, του Αστυνομικού Διευθυντή Ημαθίας Δ. Παπαχρήστου και των τοπικών αρχών. Το «πάρτυ» συνεχίστηκε μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής.
«Δεν δικαιολογείτο η επέμβαση της Αστυνομίας»
Η μη παρέμβαση της αστυνομίας έκανε εντύπωση σε πολλούς πολίτες της Βέροιας, γι αυτό το λόγο η «Μ» επικοινώνησε με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας Δημ. Παπαχρήστου ο οποίος μας είπε τα εξής: «Προφανώς γνωρίζουμε το περιστατικό. Δεν υπήρξαν όμως ούτε εμπρηστικά συνθήματα, ούτε βιαιοπραγίες που να δικαιολογούν και νομικά την επέμβαση της αστυνομίας», δήλωσε. Απ’ ότι φαίνεται, η αστυνομία είχε ρητή εντολή να μην παρέμβει, να μην ενοχληθούν οι νεαροί και να μην περάσουν από το δρόμο ούτε περιπολικά της Αστυνομίας.
«Δεν έδωσε άδεια ο Δήμος»
Η «Μ» επικοινώνησε και με τη Δήμαρχο Βέροιας η οποία μας είπε πως ο δήμος δεν έδωσε άδεια για να γίνει καμία εκδήλωση από ομάδα νεαρών. «Δεν μας ειδοποίησε κανείς και ειδικά η αστυνομία. Διαψεύδω κατηγορηματικά τις διαδόσεις πως ο δήμος Βέροια έδωσε άδεια για… «Antichrist Party», μας είπε. Η κ. Ουσουλτζόγλου μας ενημέρωσε ακόμη πως ο γ.γ. του δήμου κ. Τσιλογιάννης απέστειλε έγγραφο στον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας κ. Παπαχρήστου, στο οποίο γίνεται εκτενής αναφορά για το θέμα της εγκληματικότητας και απουσίας της τροχαίας την περίοδο του Πάσχα στη Βέροια.

Πηγή... http://www.maknews.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5622:-l-r-----&catid=1:imathia&Itemid=59