Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Μαζεύτηκαν άλατα στο καζανάκι της τουαλέτας


Επειδή το καζανάκι της τουαλέτας μαζεύει άλατα, καλό είναι κάθε τόσο να τα καθαρίζετε, αν θέλετε να λειτουργεί σωστά. Μερικά απλά και οικολογικά και ανέξοδα κολπάκια για να καθαρίσετε το καζανάκι:

1. Κλείστε την παροχή νερού στο καζανάκι και αδειάστε όλο το νερό που έχει μέσα. Μετά ρίξτε Κόλα ( κόκα, πέψι, την πιο φτηνή που θα βρείτε - αλλά όχι διαίτης). Αφήστε μερικές ώρες να δράσει ( κάντε το βράδυ, πριν πάτε για ύπνο). Μετά ανοίγετε πάλι την παροχή του νερού και τραβάτε το καζανάκι.
2. Ακόμα κι αν δεν φοράτε μασέλα, αγοράστε τις ειδικές παστίλιες καθαρισμού τους, γιατί θα σας χρησιμεύσουν και για άλλες δουλειές.. όπως για να καθαρίσετε το καζανάκι από τα άλατα.
Ρίχνετε μέσα στο καζανάκι μερικές παστίλιες και τις αφήνετε να δράσουν. Μετά με μία βούρτσα τρίβετε και τέλος, τραβάτε το νερό.
3. Αδειάστε όσο γίνεται το καζανάκι, κλείστε την παροχή νερού και βάλτε στον πάτο, αλάτι λεμονιού. Αφήστε να δράσει, τρίψτε με την βούρτσα και ανοίξτε πάλι την παροχή νερού.
4. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με την οδοντόκρεμα, αφού αδειάσετε όσο γίνεται το καζανάκι και βάζοντας σε βούρτσα οδοντόκρεμα, τρίβετε και καθαρίζετε. Φροντίστε όμως, η οδοντόκρεμα να μην είναι σε μορφή τζελ.
* Κάντε κλικ
εδώ για να δείτε κι άλλον τρόπο καθαρισμού


Διαβάστε περισσότερα:
http://meacolpa.blogspot.com/2011/04/2_26.html#ixzz1Khkn5L79