Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Γ. Μπουτάρης: Αν ήμουν επιχειρηματίας θα είχα κλείσει το TV100


Επιχειρηματικό σχέδιο για τη μείωση του κόστους των δημοτικών ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης δεσμεύτηκε ότι θα φέρει ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος της πόλης ανέφερε ότι σταθερή πολιτική βούληση των δημοτικών αρχών είναι να διατηρηθούν, πάση θυσία, τα TV100 και FM100. Πρόσθεσε, όμως, ότι δεν μπορεί να συμβεί αν συνεχίσουν να έχουν ετήσιο προϋπολογισμό 8 εκατ. ευρώ, από τα οποία το 83% αφορά στο μισθολογικό κόστος.

Οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στο δήμαρχο για την απόλυση των πέντε διευθυντικών στελεχών των δημοτικών ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι θα μπορούσνα απλώς να παυθούν από τα καθήκοντά τους. «Δεν κατηγορήθηκε κανένας για ατασθαλίες. Όμως, εξυγίανση χωρίς να κόψεις κεφάλια δεν γίνεται», απάντησε ο Γ. Μπουτάρης.

"Σέβομαι απολύτως την αγωνία των εργαζομένων και βεβαίως θα γίνει προσπάθεια να μην απολυθεί κανένας. Υπάρχει όμως και η αγωνία του Δήμου αν θα είναι χρεοκοπημένος αύριο. Οι προσπάθειες που κάνουμε όλο αυτό το διάστημα είναι για να μην χάσουν τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι. Αν ήμουν επιχειρηματίας δεν θα το σκεφτόμουν ούτε δευτερόλεπτο. Θα είχα κλείσει την TV 100 από τις 2 Ιανουαρίου", πρόσθεσε.