Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

«Η Δυτικές κυβερνήσεις γνώριζαν για το εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων»



Το ότι Δυτικές κυβερνήσεις τελούσαν σε γνώση του λαθρεμπορίου οργάνων ανθρώπων στο Κόσσοβο, επισημάνθηκε σήμερα από τον εισηγητή για τα ανθρώπινα δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ντικ Μαρτί, που έδωσε μία συνέντευξη στη σλοβενική εφημερίδα «Ντέλο».

Συγκεκριμένα, ο Μαρτί έχει κάνει και υπόμνημα σε αυτό το θέμα, που τέθηκε υπόψη της κοινοβουλευτικής συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, τον Ιανουάριο φέτος, σύμφωνα με το οποίο:

-Αντάρτες Κοσσοβάροι μέσω Αλβανίας έκαναν λαθρεμπόριο οργάνων Σέρβων αιχμαλώτων τους, στα τέλη της περασμένης 10ετίας. Ζητείτο, συνεπώς, στο Κόσσοβο και στην Αλβανία να γίνουν μη εξαρτημένες από τις κυβερνήσεις έρευνες για όλα τα συναφή ζητήματα.

-Ο πρώην ηγέτης του «Εθνικοαπελευθερωτικού στρατού του Κόσσοβου», σήμερα πρωθυπουργός του Κοσσόβου, Χασίμ Θάτσι, σχολιάζοντας το υπόμνημα Μαρτί, τόνισε ότι «δεν τον αφορά καθόλου», όμως θα τον ενδιέφερε να γίνει η ζητούμενη απ αυτόν έρευνα.


Από την πλευρά του, ο Μαρτί επέμεινε στην ίδια συνέντευξή του ότι, «δυτικές κυβερνήσεις γνώριζαν για το λαθρεμπόριο ανθρωπίνων οργάνων, αδρανώντας ολοκληρωτικά».

http://www.zougla.gr/