Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΚΑΠΝΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ


Αγαπητή Φίλη.
Αγαπητέ Φίλε.


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων υλοποιεί μια σημαντική δέσμευση που ανέλαβε απέναντι στους καπνοπαραγωγούς, καταδεικνύοντας ότι η κυβέρνηση έχει και την πολιτική Βούληση και τη διαπραγματευτική ικανότητα να διασφαλίσει τα συμφέροντα των Ελλήνων αγροτών.
Με συνέπεια στις εξαγγελίες μας, ολοκληρώσαμε σύνθετες διαδικασίες και τις διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μετά την τροποποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, προχωράμε στην εφαρμογή του πακέτου των Μέτρων Ενίσχυσης των καπνοπαραγωγών, ύψους 568,3 εκατομμυρίων ευρώ.
Σκοπός των μέτρων είναι να δοθεί διέξοδος στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγικές περιοχές, αλλά και να αξιοποιηθεί το δυναμικό των περιοχών όπου οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις βρίσκονται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης. Γι' αυτό καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να ενημερωθούν έγκαιρα και να ενεργοποιηθούν όλοι οι καπνοπαραγωγοί, ενώ, σε συνεργασία με τις οργανώσεις τους, θα αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα στο στάδιο της υλοποίησης των μέτρων.
Με αίσθημα ευθύνης επικοινωνούμε με τον κάθε δικαιούχο και σας καλούμε να εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία και με απλές διαδικασίες να αξιοποιήσετε τα Μέτρα για την ενίσχυση των καπνοπαραγωγών, δημιουργώντας μια καλύτερη προοπτική για τις καλλιέργειες σας και ένα ευνοϊκότερο αύριο για εσάς και τις οικογένειες σας.
Εύχομαι το 2011 να είναι μια καλή και παραγωγική χρονιά για όλους.

Με εκτίμηση

Κώστας Σκανδαλίδης