Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Αποσύρθηκε η ΠΑΣΕΓΕΣ από το ΟΣΔΕ, ζητώντας «διάλογο»

Περίεργο παιχνίδι, στα όρια της νομιμότητας, παίζει η ΠΑΣΕΓΕΣ με το ΟΣΔΕ του 2011. Έχοντας διαπιστώσει ότι είναι ο μοναδικός φορέας που υπέβαλε προσφορά για να αναλάβει τη συγκέντρωση των δηλώσεων, την ίδια μέρα την απέσυρε και τώρα ζητά από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να ικανοποιήσει τις ενστάσεις της, προκειμένου να το αναλάβει. Σε αντίθετη περίπτωση, «ας το αναλάβει ο ΟΠΕΚΕΠΕ» λένε στο Agronews μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Οργάνωσης.

Από την πλευρά του, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, μέσω στελεχών του, δηλώνει έτοιμος να το «τρέξει» και μάλιστα έχει προχωρήσει και σε ευρεία σύσκεψη για να δει τις λεπτομέρειες που χρειάζονται σε περίπτωση που χρειαστεί να συγκεντρώσει μόνος του τις δηλώσεις.

Τα συμφέροντα και τα χρήματα που διακυβεύονται είναι πολλά και οι Ενώσεις δεν μπορούν να παραβλέψουν το γεγονός ότι ένα σημαντικό έσοδο γι’ αυτές θα χαθεί, εάν δεν διαπραγματευθούν σωστά το «χαρτί» που έχουν στα χέρια τους, όντας οι μόνοι υποψήφιοι φορείς στον διαγωνισμό. Τηρώντας, μάλιστα, τα προσχήματα, δηλώνουν ότι αποσύρθηκαν γιατί δεν υπήρχε περίπτωση να κατακυρωθεί το έργο σε αυτούς, εφόσον ήταν οι μοναδικοί που προσήλθαν και κατέθεσαν προσφορά.


http://www.agronews.gr/content/view/64561/200/lang,el/