Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

ΠΑΟΚ: «Σωθήκαμε από θαύμα»

Για τη… δολοφονική επίθεση των Κροατών στο λεωφορείο με τους οπαδούς του ΠΑΟΚ μίλησε το μέλος της διοίκησης, Σπύρος Μηλιωρίδης, αλλά και ένας οπαδός που βρισκόταν εκεί. Αρκετές συλλήψεις οπαδών της Ντιναμό.

Αναλυτικά τα όσα ανέφεραν οι Μηλιωρίδης και ο οπαδός στο Libero έχουν ως εξής: «Ο ΠΑΟΚ έχει ενημερώσει τον παρατηρητή του αγώνα, την UEFA και το ελληνικό προξενείο. Αυτή τη στιγμή γύρω από το ξενοδοχείο υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη. Ξεκινήσαμε από το ξενοδοχείο να φύγουμε 4 λεωφορεία. Στο ένα ήταν η ομάδα, στο δεύτερο οι δημοσιογράφοι, στο τρίτο οι διοικούντες και στο τελευταίο αυτό που μετέφερε τους οπαδούς. Στην πορεία σε κάποιο φανάρι που σταματήσαμε, δεξιά και αριστερά υπήρχε δάσος. Κάπου εκεί βγήκαν 100 άτομα με πέτρες, πυρσούς και μολότοφ. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε, σταμάτησε το λεωφορείο ενώ θα μπορούσε να φύγει, ο δρόμος ήταν άδειος. Έριξαν μία βόμβα μολότοφ μέσα στον κόσμο».

Η μαρτυρία του οπαδού: «Σταματήσαμε σε ένα φανάρι, είχε μπροστά μας ένα περιπολικό, βγήκαν εκατό άτομα με καλυμμένα πρόσωπα. Πέταξαν τρεις πυρσούς, εκ των οποίων ο ένας που μπήκε μέσα στο λεωφορείο έβαλε φωτιά στο κάθισμα. Εμείς σπάσαμε τζάμια για να μπορέσουμε να βγούμε έξω. Ο οδηγός πανικοβλήθηκε και δεν άνοιξε τις πόρτες. Άρχισε να καίγεται το λεωφορείο και εμείς δεν μπορούσαμε να βγούμε έξω. Αναγκαστήκαμε να σπάσουμε μόνοι μας τα τζάμια με αποτέλεσμα μία κοπέλα να χτυπήσει στο χέρι. Υπάρχουν τρεις σοβαρά τραυματίες. Υπάρχει κοπέλα με σπασμένο χέρι, και άλλη με σπασμένη μύτη. Σωθήκαμε από θαύμα. Αυτό που έχουμε να καταγγείλουμε είναι ότι η αστυνομία δεν κουνήθηκε καθόλου. Δεν βγήκε καν από τα αυτοκίνητα να μας βοηθήσει».

Συλλήψεις οπαδών!
Ο ΠΑΟΚ επικοινώνησε αμέσως με το προξενείο για το πολύ άσχημο γεγονός, ενώ η αστυνομία... κινήθηκε γρήγορα για να «σώσει» ό,τι προλάβει... Πληροφορίες από την Κροατία μιλούν για αρκετές συλλήψεις οπαδών της Ντιναμό, ενώ χρειάστηκαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής για να σβήσουν τη φωτιά στο πούλμαν. «Όταν φτάσαμε στο Ζάγκρεμπ σας θεωρούσαμε φιλόξενους, όμως εσείς μας φερθήκατε σαν... ζώα. Αυτό ήταν μεγάλη ανοησία», τόνιζε στην ιστοσελίδα 24Sata φίλος του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε τραυματιστεί από την επίθεση.

«Τρομακτικές σκηνές»
«Οι αστυνόμοι που ακολούθησαν το λεωφορείο έσπασαν πολλά παράθυρα για να βγάλουν τους ανθρώπους από αυτό. Μερικοί φίλαθλοι πήδηξαν έξω μόνοι τους. Οι σκηνές ήταν τρομακτικές. Κάτι τέτοιο δεν θα έπρεπε ποτέ να συμβεί στο Ζάγκρεμπ», είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Πηγή: http://www.gazzetta.gr/ΠΑΟΚ/item/122752-«Σωθήκαμε-από-θαύμα»»