Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η Ευρωπαϊκή Ένωση βράβευσε το δίκτυο αγροτικών δήμων Charter

Iδρυτικό μέλος είναι και ο Δήμος Κολινδρού
Στις Βρυξέλλες βρέθηκε τις προηγούμενες μέρες ο Δήμαρχος Κολινδρού Θωμάς Σολοποτιάς, με αφορμή την τιμητική βράβευση του δικτύου αγροτικών δήμων (Charter) από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Συγκεκριμένα, στο δίκτυο, ιδρυτικό μέλος του οποίου είναι και ο Δήμος Κολινδρού από το 1987, του απονεμήθηκε το «χρυσό αστέρι», ως ένα από καλύτερα δίκτυα που λειτουργούν σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σημειώνεται ότι το δίκτυο αγροτικών δήμων ακολουθώντας το ενωσιακό παράδειγμα αποτελείται από ένα δήμο από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η εμπειρία του έχει δείξει ότι ξεπερνά την λειτουργία των απλών αδελφοποιήσεων. Κάθε χρόνο γίνονται συναντήσεις, μεταξύ των μελών του δικτύου, σε διάφορες χώρες της Ευρώπης που συζητούνται διάφορα θέματα που αφορούν τις αγροτικές περιοχές.

Το Καλοκαίρι του 2008 αντιπροσωπεία του δικτύου συνεδρίασε στον Κολινδρό, με θέμα τη Συμμετοχή στην Τοπική Δημοκρατία. Σε αυτήν συμμετέχουν αποστολές από τη Δανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Επιπλέον, τις συναντήσεις του δικτύου απασχόλησαν θέματα που ‘έχουν να κάνουν με τον διαπολιτιστικό διάλογο, την ανταλλαγή μαθητών και την διοργάνωση συνεδρίων για τον Αγροτουρισμό, την καθιέρωση ενός Μοντέλου Κυκλικής Οικολογικής Τοπικής Οικονομίας σε Αγροτικές περιοχές με νύξεις για της εκμετάλλευση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

ΠΗΓΗ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ