Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

Η «συμμορία Μπέου» στο σκαμνί για απάτες

Συντριπτικό είναι το «κατηγορώ» της Εισαγγελέως Εφετών κ. Ευσταθίας Σπυροπούλου για τον Αχχιλέα Μπέο, τους Γιώργο και Λουκά Σιότροπο και άλλους παράγοντες του Πανιωνίου και του δήμου Νέας Σμύρνης για την 5ετία 1995-2000.
Οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται να δικαστούν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας με βαρύτατες κατηγορίες (απάτη, πλαστογραφία, υπεξαίρεση κ.λ.π.) που επισύρουν ποινές πολυτεών καθείρξεων.
Η δίκη ξεκινάει στις 22 Νοεμβρίου και αναμένεται να προκαλέσει σοκ με τις αποκαλύψεις της.

Μπέος, Σιότροπος, Κουτελάκης και σία κατηγορούνται ότι από το 1995 έως το 2000 εξέδιδαν πλαστά έγγραφα και τα χρησιμοποιούσαν για «ίδιο περιουσιακό όφελος» σε βάρος του δήμου Νέας Σμύρνης και της ΠΑΕ Πανιώνιος.
Στα πλαστά αυτά τιμολόγια – τα ποσά των οποίων πήγαιναν στις τσέπες των μελών της «συμμορίας» εμφανιζόντουσαν ανύπαρκτες εργασίες στα αποδυτήρια και το γήπεδο του Πανιωνίου, ενώ εκδότες ορισμένων πλαστών τιμολογίων εμφανίζονται και άνθρωποι που είχαν φύγει από τη ζωή, όταν γινόντουσαν τα «έργα» (περίπτωση Ιωάννη Νικολέση).
Το όργιο με τα κλεμμένα χρήματα από το δήμο και την ΠΑΕ ολοκληρώθηκε με τεράστια ποσά που εμφανίστηκε να ξοδεύει ο Πανιώνιος για να γιορτάσει την άνοδό του στη Α’ κατηγορία το 1997.
Όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο το συνολικό ποσό που ενθυλάκωσε η συμμορία ήταν ύψους 1.540.556 ευρώ χρήματα που διατέθηκαν από το δήμο Νέας Σμύρνης και την ΠΑΕ Πανιώνιος και άλλα 2.861.335 ευρώ που επιβλήθηκαν σαν πρόστιμο για τις παράνομες ενέργειες της διοίκησης επί εποχής Μπέου.
Στον Αχιλλέα Μπέο έχει επιβληθεί ο περιοριστικός όρος της εγγυοδοσίας 20.000, μέχρι να δικαστεί και το newsbomb.gr βέβαια παρουσιάζει απλά σήμερα το κατηγορητήριο χωρίς να κηρύσσει ενόχους τον Μπέο και την ομάδα των κατηγορουμένων.



Πηγή: http://www.newsbomb.gr/koinonia/story/i-summoria-mpeou-sto-skamni-gia-apates