Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας ζητούν να γίνουν άμεσα παρεμβάσεις

Ιδιαίτερα επικίνδυνο και με πολλές «παγίδες» δρόμο χαρακτηρίζουν την Παλιά Εθνική Οδό Κατερίνης – Θεσσαλονίκης, κάτοικοι της Βόρειας Πιερίας.

Σε πολλά σημεία ο συγκεκριμένος δρόμος χρειάζεται βελτίωση, λόγω των επικίνδυνων στροφών, ενώ και η σήμανση είναι ανεπαρκής.

Η οδήγηση τις νυχτερινές ώρες γίνεται ακόμη πιο δύσκολα, καθώς σχεδόν σε όλο το δρόμο δεν υπάρχει φωτισμός. Ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία είναι ο κόμβος του Καταχά, όπου ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός και υπάρχει περιορισμένη ορατότητα. Άτομα, κυρίως από τη Βόρεια Πιερία, που κάνουν καθημερινή χρήση του συγκεκριμένου δρόμου επισημαίνουν την επικινδυνότητα του δρόμου, προσθέτοντας πως έχουν να γίνουν παρεμβάσεις στην ΠΕΟ εδώ πολλές δεκαετίας από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Επιπλέον, αναφέρουν πως, εκτός από την ΠΕΟ, οι δρόμοι της Βόρειας Πιερίας σε πολλά σημεία χρήζουν βελτίωση, όπως ο δρόμος προς Καταχά, από Καταχά προς Κολινδρό, ο δρόμος από Κολινδρό μέχρι Ρυάκια, Μ. Μηλιά , Παλιόστανη και Αλώνια - Κίτρος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Νομαρχία Πιερίας έλαβε απόφαση να προχωρήσει στη βελτίωση των οδικών υποδομών της Βόρειας Πιερίας, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών ασφάλειας και μετακίνησης στο οδικό δίκτυο στο βόρειο τμήμα του νομού Πιερίας.

Το έργο, έχει συνολικό προϋπολογισμού 660.000 ευρώ, ενώ οι παρεμβάσεις που θα γίνουν θα αφορούν τη βελτίωση, συντήρηση και αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της βόρειας Πιερίας. Το έργο θα περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης, συντήρησης και αποκατάστασης των υφιστάμενων δρόμων, αποκατάσταση, σήμανση και διαγράμμιση των οδοστρωμάτων καθώς και προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού ασφάλειας του οδικού δικτύου.


Πηγή:http://www.olympio-bima.gr/index.php?MODULE=bce/application/siteview&Site=10554