Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Βατοπαίδι: Απόψε κρίνονται όλα στη Βουλή

Πέφτει η αυλαία της κοινοβουλευτικής διερεύνησης για το σκανδάλου του Βατοπεδίου και ανοίγει επίσημα ο δρόμος για την παραπομπή της υπόθεσης στο Δικαστικό Συμβούλιο το οποίο και θα αποφασίσει εάν θα στηθεί Ειδικό Δικαστήριο.

Στις 12 τα μεσάνυχτα θα στηθούν 5 κάλπες, όσα και τα πρόσωπα τα οποία εισηγείται η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής να παραπεμφθούν στη Δικαιοσύνη.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν πως η Ν.Δ. αφού τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, θα αποχωρήσει, ωστόσο δεν θα αποτελέσει έκπληξη αν τελικά αναθεωρήσει τη στάση της και παραμείνει τελικά και στην ψηφοφορία, ενώ υπάρχουν πληροφορίες πως οι κύριοι Δούκας, Μπασιάκος και Κοντός θα λάβουν το λόγο στην Ολομέλεια, ενώ οι υπόλοιποι αναμένεται να τοποθετηθούν με υπομνήματα.

Να θυμίσουμε πως οι πρώην υπουργοί Θ. Ρουσόπουλος, Π. Δούκας, Ευ. Μπασιάκος και Αλ. Κοντός βαρύνονται με κατηγορίες για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, έγκλημα το οποίο είναι διαρκές και δεν παραγράφεται…
Για το αδίκημα αυτό στον Θ. Ρουσόπουλο προσάπτεται ηθική αυτουργία, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούνται γι' αυτή καθαυτή τη διάπραξη του αδικήματος.
Επίσης και οι τέσσερις βαρύνονται και με τα αδικήματα της απιστίας κατά την υπηρεσία και της απάτης από κοινού οι τέσσερις).

Ο Γ. Βουλγαράκης παραπέμπεται μόνο για παράβαση καθήκοντος, αδίκημα το οποίο εμπίπτει στην παραγραφή και υπάρχει η αίσθηση ότι ίσως σε αυτή την περίπτωση να υπάρξει έκπληξη…, να υπάρξουν διαρροές και τελικά η Ολομέλεια να μην αποφασίσει την παραπομπή του.

Όσον αφορά στη στάση των άλλων κομμάτων, ο ΛΑΟΣ αναμένεται να παραμείνει στην αίθουσα και να καταψηφίσει την παραπομπή των 5 «γαλάζιων» υπουργών, με το επιχείρημα ότι τα όποια τυχόν αδικήματα έχουν παραγραφεί, κάτι που αποτελεί και τη θέση της Ν.Δ.

Τα κόμματα της Αριστεράς, στα πορίσματα τους παραπέμπουν για τα αδικήματα της απιστίας και της παράβασης καθήκοντος τους κ. Μπασιάκο, Δούκα και Κοντό, ενώ έχουν επιφυλαχθεί ότι σήμερα θα να τοποθετηθούν για τους κ. Ρουσόπουλο και Βουλγαράκη.

Η Βουλή θα αποφασίσει με μυστική ψηφοφορία στις 12 τα μεσάνυχτα για την παραπομπή των «γαλάζιων» υπουργών.

Για την παραπομπή τους απαιτείται να ψηφίσουν υπέρ 151 βουλευτές.


Πηγή:http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=51746&catid=9&la=1