Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Έξι νέες Παιδικές χαρές δημιουργεί ο Δήμος Αλεξάνδρειας μέσω του Προγράμματος "ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ II"

6 ΝΕΕΣ ΥΠΕΡΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ 
ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ
ΜΕΣΩ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ, ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΙΛΟΔΗΜΟ!!

Έξι νέες υπερσύγχρονες και ασφαλείς παιδικές χαρές θα δημιουργηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στο Δήμο Αλεξάνδρειας, με απώτερο σκοπό να αποτελέσουν φυσικούς πολυχώρους αναψυχής και περιπάτου, άθλησης και ευεξίας των λιλιπούτειων δημοτών μας. Συγκεκριμένα, έχει ήδη ενταχθεί στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», με την υπ’ αρ. πρωτ. 33178/28.06.2018 Απόφαση Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ: 69ΒΥ465ΧΘ7-ΙΜΖ), η προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση έξι παιδικών χαρών του Δήμου μας στις εξής περιοχές:
  1. Όπισθεν Συνεδριακού Κέντρου Αλεξάνδρειας ,  συνολικού εμβαδού 578,91m2  
  2. Πλατεία Κούγκα Αλεξάνδρειας, συνολικού εμβαδού 573,80 m2  
  3. Κόκκινη Πλατεία ΤΚ Καμποχωρίου, συνολικού εμβαδού  274,96 m2  
  4. ΤΚ Σκυλιτσίου,   συνολικού εμβαδού 534,16 m2  
  5. ΤΚ Καβασίλων,  συνολικού εμβαδού  245,24 m2  
  6. ΤΚ Κεφαλοχωρίου, συνολικού εμβαδού 769,52 m2  
Σκοπό της συνολικής παρέμβασης αποτελεί η γενικότερη αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου Αλεξάνδρειας, μέσω της δημιουργίας λειτουργικών, ασφαλών και αισθητικά αναβαθμισμένων παιδικών χαρών με όργανα- παιχνίδια που συμφωνούν με τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας και τα οριζόμενα από την ελληνική νομοθεσία, με κατάλληλα δάπεδα ασφαλείας και με φωτιστικά που θα εξασφαλίζουν τον επαρκή ηλεκτροφωτισμό των επιλεγμένων χώρων. Η χρηματοδότηση που θα λάβει ο Δήμος Αλεξάνδρειας για τη δημιουργία των ως άνω παιδικών χαρών ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 217.923,80 €.

Επίσης, βρίσκεται ήδη δημοσιευμένος ο ηλεκτρονικός διαγωνισμός για τη δημιουργία ακόμα  τεσσάρων (4) νέων και λειτουργικών παιδικών χαρών στις παρακάτω Τοπικές Κοινότητες Σταυρού, Κλειδιού, Αράχου και Λουτρού, συνολικού προϋπολογισμού 246.536,80 € . 

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Αλεξάνδρειας, κ. Σωτήριος Τόκας, δήλωσε σχετικά πως «Το δικαίωμα της ουσιαστικής και ασφαλούς ψυχαγωγίας, αφορά τον κάθε μικρό Δημότη μας και η Διοίκηση του Δήμου Αλεξάνδρειας στέκεται αρωγός στην ικανοποίηση των ξεχωριστών αυτών δικαιωμάτων τους, προγραμματίζοντας αντίστοιχα νέα έργα, τα οποία αποσκοπούν  στη  βέλτιστη  σωματική  και  πνευματική ανάπτυξη  και  κοινωνικοποίηση  του  παιδιού  αλλά  και  στην  δημιουργία ασφαλών, δημόσιων χώρων ξεκούρασης και αναψυχήςΣύντομα, με την ανεκτίμητη βοήθεια και τη δημιουργική εργασία των ειδικών συνεργατών του Δήμου μας και της τεχνικής υπηρεσίας θα παραδοθούν προς χρήση 10 ολοκαίνουριες και υπερσύγχρονες παιδικές χαρές στις ΤΚ Σταυρού, Κλειδιού, Λουτρού, Αράχου, Κεφαλοχωρίου, Καβασίλων, Καμποχωρίου, Σκυλιτσίου, Συνεδριακού κέντρου Αλεξάνδρειας και Πλατείας Κούγκα Αλεξάνδρειας. Επιθυμία και όραμα του Δημάρχου μας αποτελούσε από την αρχή της  διοίκησης μας η ολική αναβάθμιση των παιδικών χαρών, διότι η ασφάλεια των παιδιών είναι ο πρώτος και κύριος στόχος μας. Είναι κάτι που δεν διαπραγματευόμαστε.»