Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

Κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων – υφασμάτινων ειδών τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία της Βέροιας

 Σε ένα ακόμη βήμα της ενίσχυσης της επαναχρησιμοποίησης – μείωσης παραγωγής αποβλήτων - ανακύκλωσης προχώρησε ο Δήμος Βέροιας σε
συνεργασία με την εταιρία EAST-WEST GREECE θέτοντας τις βάσεις για ένα καθαρό και αειφόρο περιβάλλον.

Με σύνθημα «Τίποτα δεν είναι για πέταμα» και σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και κυκλικής οικονομίας αξιοποίησης όλων των υλικών και αγαθών, τα ρούχα και τα παπούτσια δεν μπορούν να οδηγούνται στους κοινούς κάδους απορριμμάτων.

Κάδοι ανακύκλωσης ενδυμάτων – υποδημάτων – υφασμάτινων ειδών τοποθετήθηκαν σε καίρια σημεία της πόλης.


Στους ειδικούς κάδους μπορούν να διατίθενται ρούχα, παπούτσια, ζώνες, πάνινα παιδικά παιχνίδια, τσάντες, κουρτίνες, κουβέρτες, μαξιλάρια, σεντόνια.
Στους κάδους υπάρχουν οδηγίες για τα είδη που μπορούν να διατεθούν εντός αυτών. Όποιος συμπολίτης μας επιθυμεί μπορεί να προσφέρει στα ρούχα και τα παπούτσια του μια δεύτερη «ζωή».

Από τα είδη που θα συλλέγονται όσα θα βρίσκονται σε καλή κατάσταση θα προσφέρονται στην Τράπεζα ενδυμάτων του Δήμου. Τα υπόλοιπα είδη που δεν έχουν πλέον «ζωή» ανακυκλώνονται και κατόπιν επεξεργασίας κατασκευάζονται πανάκια καθαρισμού, μονωτικό υλικό, στουπιά, φόρμες εργασίας, γέμιση για τα καθίσματα των αυτοκινήτων, κτλ.

«Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε το σήμερα καλύτερο…»

Ο Αντιδήμαρχος
Καθαριότητας -  Ανακύκλωσης – Περιβάλλοντος – Πολ. Προστασίας

Παπαδόπουλος Βασίλειος