Τρίτη 17 Ιουλίου 2018

Απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποίησε την Κυριακή 15 Ιούλη το Συνδικάτο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’, ενάντια στο άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές

      Για άλλη μια φορά το Σ.Ι.Υ.Ν.Π  Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ  συντόνισε τα βήματα του με τα άλλα ταξικά συνδικάτα και ταξικές δυνάμεις σε πολλές
περιοχές της  χώρας, στέλνοντας μήνυμα για συντονισμένο αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών του κεφαλαίου. Αγώνα ενάντια στους δυνάστες του λαού, την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, την ΕΕ και όλες τις κυβερνήσεις που υπηρετούν τα κέρδη του  κεφαλαίου και εξαθλιώνουν το λαό. Εξάλλου αυτόν το στόχο υπηρετούν τα μνημόνια που ψήφισαν όλοι μαζί, τα οποία φυσικά περιλαμβάνουν και την κατάργηση της Κυριακής αργίας.


     Η Σοφία Κιτοπούλου, μέλος της Διοίκησης του ΣΙΥΝΠ, μέσα από την κεντρική ομιλία, κάλεσε κάθε εμποροϋπάλληλο να κάνει το βήμα  να μπει στον αγώνα, να οργανωθεί στο Συνδικάτο, οι  αυτοαπασχολούμενο στους Συλλόγους τους για να αλλάξουν οι συσχετισμοί δύναμης στο εργατικό λαϊκό κίνημα. Να οργανώσουμε  από κοινού την  πάλη για νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.
     Χαιρετισμό απεύθυνε και η Επιτροπή Αγώνα μικρών ΕΒΕ και Αυτοαπασχολούμενων Κατερίνης, τονίζοντας πως τα συμφέροντα των μικρών εμπόρων είναι ίδια με αυτά των εργαζομένων του κλάδου.


     Στη συνέχεια με συνθήματα όπως ‘‘Όχι στα ωράρια των πολυεθνικών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών’’, οι συγκεντρωμένοι κατευθύνθηκαν στον Κωτσόβολο όπου και έκαναν παρέμβαση μοιράζοντας ανακοινώσεις και καλώντας τους εργαζόμενους να αντισταθούνε στην πολιτική της κυβέρνησης και των μεγάλων αφεντικών που τους θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
     Η εικόνα στον κεντρικό πεζόδρομο της πόλης ήταν ενθαρρυντική, αφού παρά την απόφαση του Εμπορικού Συλλόγου Κατερίνης για 4ωρη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων, στη συντριπτική τους πλειοψηφία παρέμειναν κλειστά, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα οτι δε χαλαλίζουν την Κυριακή τους στο βωμό των κερδών των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων.