Τρίτη 22 Μαΐου 2018

"ΔΟΥΛΕΙΆ … ΔΟΥΛΕΙΆ…" ΤΗΣ ΙΖΑΜΠΕΛ ΔΕΔΕ

Όταν ξεκινάς μια καινούρια δουλειά στην ουσία ξεκινάς μια καινούρια ζωή. Ολόκληρη περιπέτεια …

Δεν ξέρεις τι σε περιμένει, δεν ξέρεις τι θα βρεις, δεν ξέρεις πως θα είναι τα πράγματα…. Δεν γνωρίζεις τους συνάδελφους σου… Δεν γνωρίζεις και τα κατατόπια …
Ιζαμπέλ Δέδε
Αν είσαι στα μέρη σου έχεις κάτι οικείο τουλάχιστον και το βράδυ πας σπιτάκι σου, βγαίνεις με τους γνωστούς σου… Καλά είναι… Απλώς αλλάζεις λίγο τις συνήθειες σου.
Ναι.. Αλλά… Εγώ πότε δεν μπορούσα να κάνω κάτι απλό !! Θέλω πάντα την περιπέτεια μου να την ζήσω με το παραπάνω!!!
Οπότε … Καινούρια δουλειά, καινούρια πόλη … Όχι ότι και ότι …!! Αυτή την φορά δεν πάμε επαρχεία, πάμε κέντρο …. Πάμε Αθήνα !!
Ένα τέρας είναι για μένα η Αθήνα… Μπορεί να σε καταπιεί, να τριγυρνάς με τις ώρες μέσα και να μην ξέρεις κατά που να πας !!
Το GPS απαραίτητο αν και όχι πάντα τόσο αξιόπιστο.
Η πλάκα είναι όταν ρωτάς σε κάποιον Αθηναίο πως να πας από εδώ μέχρι εκεί με το αμάξι. Σου δίνουν εξηγήσεις λες και ξέρεις για τι πράγμα μιλάνε : » Πάρε την Λ. Κηφισίας, στρίψε στην Κατεχάκη και θα σε βάλει στον δρόμο για το αεροδρόμιο » ή » Από την Λ. Κηφισίας, στρίψε στην Πανόρμου και στο φανάρι … » και αν τους πεις » ποια είναι η Κατεχάκη σε κοιτάνε σαν να είσαι εξωγήινο !!!
Μα, αν ήξερα τους δρόμους θα ήξερα να πάω εκεί που θέλω !!!
Οπότε για να καταλάβουν τον πόνο μου, τους ρωτάω » Ξέρετε πως να πάτε στο μεγάλο πάρκο της Κατερίνης; Είναι πολύ εύκολο. Μόλις φτάσετε στα φανάρια στην είσοδο της Κατερίνης θα πάρετε τον Εγγλέζικο και στην μεγάλη νησίδα θα στρίψετε αριστερά » Τότε με κοιτάνε με απορία και με θρίαμβο τους πετάω » Καλά ! Δεν ξέρετε τον Εγγλέζικο στην Κατερίνη !! Ο ποιο γνωστός δρόμος της περιοχής είναι !! »
Έτσι … Να μάθουν …
Όμως, το τέρας αυτό υποσχέθηκα στον εαυτό μου να το δαμάσω σε λίγες εβδομάδες… Ήδη αεροδρόμιο, Μαραθώνας,Νέα Μάκρη, Βραβρώνα και Γλυφάδα τα έχω στο τσεπάκι μου…
Το περιβάλλον φανταστικό…Τα ξενοδοχεία κάτσε καλά » Ramada, Golden Coast, Dolce Attica Riviera…. » Όλοι με το σεις και με το σας.
Τα τοπία ονειρεμένα με συνδυασμό βουνού και θάλασσας..
Όσον αφορά τους συνάδελφους, βρήκα επιτέλους το στοιχείο μου : όλοι είμαστε τουλάχιστον τρίγλωσσοι…
Οι τουρίστες αξιαγάπητοι. Όταν έρχονται από Βόρια Γαλλίας ( από τα μέρη που μεγάλωσα δηλαδή ) ή από το Βέλγιο, τότε είναι σκέτη τρέλα … Αφού καταφέρνω να κάνω τους Γερμανούς να σκάσουν ένα χαμόγελο ..Τι άλλο να σας πω !!!
Αρχή καλοκαιριού είναι ακόμα, αλλά προβλέπεται η περιπέτεια αυτή να μείνει αξέχαστη !!!
Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com

Dolce Attica Riviera. Η ρεσεψιόν με το σαλόνι και το μπαρ δίπλα

Μια από τις πισίνες του Dolce Attica Riviera στο Βραβρώνα.

Ramada Hotel στο Μάτι.. Ιδιωτική παραλία

Ramada Hotel στο Μάτι