Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Βραβεύτηκε το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου για ταινία που δημιούργησε

Το  Γυμνάσιο Μακρυγιάλου τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο
για την ταινία που δημιούργησε με τίτλο
"Σαν σήμερα ... σαν χθες"
στον 2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό

               
            Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου πήρε μέρος  στον  2ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό για τον Ποντιακό Ελληνισμό με τίτλο "Μνήμες και όνειρα" στο πλαίσιο υλοποίησης πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο «Ο Πόντος χθες και σήμερα», στο οποίο συμμετείχαν πέντε (5) μαθητές της Γ΄ τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Τσεντόγλου Εύα. Ο  διαγωνισμός, που  συνδιοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Σερρών και το Υπουργείο Εσωτερικών με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής  για την Unesco, απευθύνονταν σε μαθητές Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  της Ελλάδας και της Ομογένειας και υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
            Το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου πήρε μέρος στο διαγωνισμό δημιουργώντας μια ταινία με τίτλο "Σαν σήμερα ... σαν χθες" με συνεντεύξεις που πήραν οι μαθητές του πολιτιστικού προγράμματος από τον Ιερέα του Μακρυγιάλου π. Γεώργιο  Μιάουρα για  τα σπάνια ιερά κειμήλια που έφεραν  μαζί τους Πρόσφυγες από τον Πόντο και φυλάσσονται στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Μακρυγιάλου.
            Στο πολιτιστικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι μαθητές Καραλή Αφροδίτη, Μαυρίδου Κωνσταντίνα, Ιωαννίδου Αναστασία, Τσούνι Νταλίπ και Μπαμπαού Ουρανία, ενώ υπεύθυνοι καθηγητές ήταν η κ. Τσεντόγλου Εύα και ο κ. Κων/νος Κουτσουμπός. Η Δ/ντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου συγχαίρουν  τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς  για  την πανελλήνια αυτή διάκριση που τιμά το Γυμνάσιο Μακρυγιάλου και γενικότερα την εκπαιδευτική κοινότητα της Πιερίας.

Η Δ/ΝΤΡΙΑ
ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΝΑΛΗ