Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Η Τασούλα Τσιλιμένη επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ

 Το πρωινό της Πέμπτης 19 Απριλίου 2018 η πανεπιστημιακός, κριτικός λογοτεχνίας και συγγραφέας κυρία Τασούλα Τσιλιμένη επισκέφθηκε τα
Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ στη Γανόχωρα Κατερίνης και συναντήθηκε στη δανειστική βιβλιοθήκη με τους μαθητές και τις μαθήτριες της Γ΄Δημοτικού που είχαν διαβάσει το τελευταίο παιδικό της μυθιστόρημα «Το μήνυμα της αγάπης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις βιβλιοΔΙΑΠΛΟΥΣ.


Η πολυγραφότατη συγγραφέας  (με πάνω από 40 βιβλία για παιδιά και εκπαιδευτικούς)      συνομίλησε και έπαιξε με τους μαθητές μας,  δέχθηκε ερωτήσεις για το βιβλίο της, τα παιδιά δραματοποίησαν κάποιες σκηνές που αναπαρίσταναν εικόνες  και η δημιουργός  ικανοποιήθηκε που όλοι κατάλαβαν το νόημα του μυθιστορήματος.  Το βιβλίο εξάρει την αξία της προσφοράς και στο τέλος προέκυψε το συμπέρασμα  πως πρέπει να έχουμε ευγνωμοσύνη για το καλό που δεχόμαστε κάθε φορά και για την αγνή αγάπη συγγενών και φίλων, όταν μας την προσφέρουν χωρίς τίμημα.


Η κυρία Τσιλιμένη αποχαιρέτησε τα παιδιά με αναμνηστικά και με έναν ιδιαίτερο τρόπο, όπου όλοι οι συμμετέχοντες δέχθηκαν  να στείλουν μυστικά τις ευχές τους μέσα σε ένα κουτί, που από ύψωμα θα φτάσουν όλες  μαζί σαν αστεράκια στον ουρανό.   Κράτησε τις καλύτερες αναμνήσεις και υποσχέθηκε να ξαναέρθει, αφού είναι μόνιμος συνεργάτης  του σχολείου για χρόνια.