Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

Ο Αιγινιακός πήρε τη νίκη με 2-0 απέναντι στη Σπάρτη που καταγγέλει επεισόδια εις βάρος της - Οι δηλώσεις των προπονητών Νικολαΐδη & Στεφανίδη

Ο Αιγινιακός επικράτησε 2-0 της Σπάρτης σε ένα παιχνίδι που σημαδεύτηκε από σοβαρά επεισόδια μετά το τελευταίο σφύριγμα.
Ο Αιγινιακός και η Σπάρτη μετά την αφαίρεση βαθμών ήταν σαφώς σε δυσκολότερη θέση και οι τρεις βαθμοί έμοιαζαν επιτακτική ανάγκη και για τους δύο. Τελικά η ομάδα της Πιερίας ήταν εκείνη που πήρε το τρίποντο (2-0) στο «Γ. Παραλυκίδης» χάρη σε δυο γκολ που ήρθαν στην αρχή της αναμέτρησης και στις καθυστερήσεις.
Ο Τοπαλίδης ήταν εκείνος που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό με ωραίο τακουνάκι και αυτό ήρθε κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, αφού η Σπάρτη ήταν εκείνη που πίεσε από τα πρώτα λεπτά και συνέχισε μέχρι και το τέλος του αγώνα.
Η αστοχία των επιθετικών της Σπάρτης, αλλά και ο Θανάσης Τόλιος που σταμάτησε πολλές φορές τους αντιπάλους του είχαν καταλυτική ευθύνη για να μείνει το μηδέν παθητικό στην εστία του Αιγινιακού. Η αναμέτρηση έκλεισε με ένα γκολ του Σοφιάνη που πήρε την μπάλα από λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα της Σπάρτης και την έστειλε στην άδεια εστία στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων
Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξαν σοβαρά επεισόδια στην φυσούνα ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, αλλά και ανθρώπους του πάγκου του Αιγινιακού, τα οποία είχαν μεγάλη διάρκεια και έλαβαν τέλος με την επέμβαση της αστυνομίας.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ - ΣΠΑΡΤΗ 2-0
ΓΚΟΛ: 22' Τοπαλίδης, 93' Σοφιάνης
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Κώστας Νικολαΐδης): Τόλιος, Προσκυνητόπουλος, Γιαζιτζόγλου, Λιόλιος, Βλάχος, Πετρούσης, Γκατσολάρι, Τοπαλίδης (77' Ανδρικόπουλος), Σοφιάνης, Ζούρκος (67' Πολύζος), Τσολακίδης (85' Πέριτς)

ΣΠΑΡΤΗ (Μάρκος Στεφανίδης): Μακρυωνίτης, Ζουλιώτης (55' Γραικός), Σάββα, Οικονομόπουλος, Δοδοντσάκης (74' Γουόρντεν), Παναγιώτου, Τριανταφυλλάκος, Τσιόφου, Δεινόπαπας (65' Μουζακίτης), Φουρτάδο, Ράνος.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κολυτάς (Λασιθίου)
ΒΟΗΘΟΙ: Τσιότσος (Μακεδονίας), Θανασιάς (Ηπείρου)


Ο Δημήτρης Νικόλαρος και η διοίκηση της Σπάρτης έκαναν καταγγελία για σοβαρή επίθεση στους ποδοσφαιριστές της μετά τη λήξη.
Καταγγελίες από τον πρόεδρο της Σπάρτης, Δημήτρη Νικόλαρο, για την επίθεση στην φυσούνα από ανθρώπους που ήταν στον πάγκο του Αιγινιακού.
Μετά το τέλος του αγώνα της Σπάρτης με τον Αιγινιακό στην Πιερία οι ποδοσφαιριστές της ομάδας της Λακωνίας δέχθηκαν επίθεση από ανθρώπους που ήταν στο χώρο που οδηγεί στα αποδυτήρια. Η αφορμή σύμφωνα με το ρεπορτάζ ήρθε όταν απάντησε στις αποδοκιμασίες των φίλων του Αιγινιακού ο Αντώνης Ράνος με την ατάκα «εντάξει παιδιά, τι έγινε; Χάσαμε!».
Από εκεί ξεκίνησαν οι επιθέσεις που εξελίχθηκαν σε ισχυρή σύρραξη που άλλοι προσπαθούσαν να δείρουν και άλλοι να χωρίσουν όσους είχαν εμπλακεί. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να έχουν ορατά σημάδια από χτυπήματα ο Θανάσης Δεινόπαπας και ο Αντώνης Ράνος, ενώ ο Στέργιος Δοδοντσάκης χρειάστηκε να κάνει ράμματα στο ιατρικό κέντρο, όπου πήγαν μετά το τέλος του αγώνα με το λεωφορείο της αποστολής οι ποδοσφαιριστές της Σπάρτης.
Ο πρόεδρος της ομάδας, Δημήτρης Νικόλαρος, δήλωσε στο FL News: «Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έγιναν όλα αυτά. Η φιλοξενία ήταν πολύ καλή όταν πήγαμε στο γήπεδο και στο ημίχρονο. Στο τέλος έγιναν όλα αυτά και όταν φωνάξαμε την αστυνομία για να κάνουμε μηνύσεις, αλλά πρόλαβαν και έφυγαν οι πρωταγωνιστές. Ο διαιτητής έγραψε στο φύλλο αγώνα για λεκτική επίθεση».


Ο Κώστας Νικολαϊδης μίλησε για τον ζήλο που  έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού.
Ο Κώστας Νικολαΐδης μίλησε για τον ζήλο που έδειξαν οι ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού.
Ο Κώστας Νικολαϊδης μίλησε για τον ζήλο των ποδοσφαιριστών του Αιγινιακού και τη νίκη που τους δίνει το κουράγιο να συνεχίσουν.
Ο προπονητής του Αιγινιακού μίλησε για τη σημασία της νίκης κόντρα στην Σπάρτη και την προσπάθεια που πρέπει να κάνει η ομάδα τους μέχρι το τέλος για να φτάσει στη σωτηρία.
Οι δηλώσεις του Κώστα Νικολαϊδη στην συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Σπάρτη.
«Σίγουρα ήταν πολύ αγχωτική νίκη και φάνηκε και από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Μπορεί να συμφωνήσω με τον αντίπαλο προπονητή πως ο αντίπαλος μπορεί να ήταν καλύτερος σε κάποια σημεία του παιχνιδιού, αλλά ο Αιγινιακός έδειξε πως ήθελε περισσότερο τη νίκη και ανταμείφθηκε για την προσπάθεια που έκαναν οι ποδοσφαιριστές μέσα στον αγωνιστικό χώρο.
Είχαμε πολύ μεγάλη πίεση από συνεχόμενα άτυχα αποτελέσματα. Είναι τρεις βαθμοί που μας δίνουν το δικαίωμα να συνεχίσουμε. Πιστεύω σε αυτά τα παιδιά, στην προσπάθεια που κάνουν και γνωρίζω πως θα συνεχίσουμε όλοι με τον ίδιο ζήλο. Είμαστε 18 ποδοσφαιριστές, το τεχνικό επιτελείο και τρεις άνθρωποι που είναι κοντά στην ομάδα και πρέπει να δικαιωθούν όλοι για αυτή την προσπάθεια.
Ακολουθεί το δύσκολο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό την Τετάρτη (25/4) και εμείς από αυτή την στιγμή έχουμε στη σκέψη μας αυτό το παιχνίδι. Κρατάμε την προσπάθεια και με αυτή πιστεύω πως θα καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία».


Ο Μάρκος Στεφανίδης ήταν πολύ στεναχωρημένος για την ήττα, αλλά και το γκολ στις καθυστερήσεις που δέχθηκε η ομάδα του.
Ο Μάρκος Στεφανίδης χαρακτήρισε άδικη την ήττα της Σπάρτης από τον Αιγινιακό, ενώ τόνισε πως οι παίκτες του δέχθηκαν επίθεση στο τέλος.

Ο τεχνικός της Σπάρτης, Μάρκος Στεφανίδης, είπε πως οι ποδοσφαιριστές του έκαναν το δύσκολο που είναι η δημιουργία φάσεων, αλλά δεν κατάφεραν να φτάσουν και στο γκολ.
Οι δηλώσεις του Μάρκου Στεφανίδη στην συνέντευξη Τύπου:
«Ήταν ένα παιχνίδι στο οποίο δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα. Το δεύτερο γκολ μπορεί να αποδειχθεί και καθοριστικό σε περίπτωση ισοβαθμίας και δεν έπρεπε να το δεχθούμε αφού είχαν κερδίσει 1-0 στην Σπάρτη. Εμείς κάναμε 15 τελικές από τις οποίες οι δέκα είναι καθαρές φάσεις για γκολ και τελικά δεχθήκαμε ένα τέρμα από μισή φάση. Δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος από μια τέτοια έκβαση στο παιχνίδι.
Θα πρέπει να προβληματιστούμε σε κάποια πράγματα που αφορούν την λειτουργία μας. Εμείς κάνουμε το δύσκολο που είναι να δημιουργείς τελικές ενέργειες, αλλά από εκεί και πέρα παίζουν πολλά πράγματα ρόλο που αφορούν το ταλέντο του ποδοσφαιριστή, η ικανότητα του στο σκοράρισμα και το να μπορέσουν κάποιοι ποδοσφαιριστές να αντέξουν την πίεση όταν καίει η μπάλα.
Δυστυχώς σήμερα δεν τα καταφέραμε σε αυτό το κομμάτι και είμαι προσωπικά πολύ στεναχωρημένος και κάναμε ότι μπορούσαμε μέχρι το τέλος, αλλάξαμε πράγματα και σχηματισμό στη διάρκεια με την επιλογή ενός άκρως επιθετικού σχήματος που είχε αρκετό ρίσκο. Από εκεί και πέρα είχαμε και άλλα προβλήματα, αφού πέντε παιδιά χωρίς να ξέρω τι έγινε ακριβώς είχαν πρόβλημα και αποχώρησαν με προβλήματα στο στομάχι.
Δεν είναι της δικής μου λογικής να βάζω την τύχη μέσα στο παιχνίδι, ούτε οι δικαιολογίες του δεν με πάει η μπάλα. Πρέπει να προβληματιστούμε και να δούμε τα υπόλοιπα παιχνίδια. Τώρα μπροστά μας είναι το παιχνίδι της Τετάρτης (25/4) με τα Τρίκαλα στην έδρα μας και πρέπει να είμαστε εμείς που θα κερδίσουμε και θα πάρουμε τους τρεις βαθμούς γιατί σήμερα τους αξίζαμε και δεν τους πήραμε.
Για όσα έγιναν μετά το τέλος του αγώνα θα ήθελα να πω ότι δεν έπρεπε να είχαν συμβεί. Στη φιλοξενία όταν ήρθαμε ήταν όλα εντάξει, αλλά στο τέλος χτύπησαν δύο, τρία παιδιά δικά μας. Βρέθηκαν δύο άνθρωποι απέξω και προπηλάκισαν άσχημα τους παίκτες μας και δεν ήταν το παιχνίδι τέτοιας έντασης που να δικαιολογεί τέτοιες ενέργειες στο τέλος. Δεν νομίζω πως αξίζαμε τέτοια μεταχείριση. Εύχομαι να μην ξαναγίνουν αυτά».