Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ W. A. MOZART ΣΤΗΝ ΜΕΘΩΝΗ ΠΙΕΡΙΑΣ

 Η ΕΦΟΡΕΊΑ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΣΤΊΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ σε συνεργασία με τον Δήμο Πύδνας – Κολινδρού, τον
Πολιτιστικό Σύλλογο Απανταχού Μεθωνιωτών Ν. Πιερίας και τον Σύλλογο Εθελοντισμού Μεθώνης » Κυψέλη » χάρισε στους θεατές μια ξεχωριστή βραδιά.

ΒΙΝΤΕΟ

Για πρώτη φορά δόθηκε η ευκαιρία στους κατοίκους του Δήμου Πύδνας – Κολινδρού να παρακολουθήσουν μια συναυλία κλασικής μουσικής. Η Χορωδία Αγίου Ρεμιγίου του Bergheim Κολωνίας, το Φωνητικό σύνολο »de profundis» της Ε.Π.Μ. και το Κλιμάκιο Ορχήστρας »Musicart» Νέου Ωδείου Κοζάνης υπό την Διεύθυνση του Ευθυμίου Μαύριδη εκτέλεσαν το REQUIEM του W. A. MOZART.



Οι θεατές ήταν τόσο μαγεμένοι που για μια μισή ώρα δεν ακούστηκε τίποτα παρά τις φανταστικές φωνές με φόντο την κλασική μουσική. Στο τέλος της παράστασης τα χειροκροτήματα δεν έλεγαν να σταματήσουν και ο ενθουσιασμός και η συγκίνηση έφεραν δάκρυα στα μάτια μερικών.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την απονομή αναμνηστικών δώρων : Διακοσμητικά πιάτα από τους δυο Συλλόγους και ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης, δώρισε ένα από τα βιβλία του.



Τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους ο Α. Ανδρικόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Ν. Μεταλλίδης και ο Γ. Γκαιντατζής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης, η Ε. Αργυροπούλου, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου και ο Κ. Καλογεράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντισμού.

Ευχόμαστε να διοργανωθούν άλλες παρόμοιες ποιοτικές εκδηλώσεις στο μέλλον, να ανοίξουν οι ορίζοντες μας και έτσι να προβάλουμε τον τόπο μας με έναν πολύ θετικό τρόπο.

Ιζαμπέλ Δέδε