Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Δήμος Κατερίνης: Διανομή τροφίμων στους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης

Ολοκληρώνεται σήμερα από τον Δήμο Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης Π.Ε. Πιερίας, η δωρεάν διανομή
τροφίμων (χοιρινό κρέας και πορτοκάλια), στους ωφελούμενους του προγράμματος «Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης», οι οποίο επέλεξαν να είναι ωφελούμενοι και του προγράμματος «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» του ΤΕΒΑ. Προηγήθηκε η παραλαβή, φόρτωση, εκφόρτωση, η διενέργεια καταμέτρησης συσκευασιών, απογραφής προϊόντων κ.α.
Η διανομή των ποσοτήτων, οι οποίες αναλογούν στις 2123 (για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του  Μαρτίου), δικαιούχες οικογένειες και αντιστοιχούν σε 5140 συνολικά άτομα έγινε στην αποθήκη του Δήμου, που βρίσκεται δίπλα στο Τ.Ε.Ι. Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 & Μαντζαροπούλου γωνία), από υπαλλήλους του Δήμου.
Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Νίκο Παπαζιώγα: «Ο Δήμος Κατερίνης με σεβασμό στις ανάγκες του κάθε δημότη, που τυχόν έχει περιέλθει σε ιδιαίτερα δυσχερή οικονομική θέση, καταβάλλει συντονισμένες προσπάθειες μέσω της  επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, για την άμεση ανακούφισή του. Η διαδικασία εξελίχθηκε και αυτή τη φορά ομαλά και ευχαριστώ θερμά το προσωπικό μας, για την καθοριστική συνεισφορά του. Μεταφέροντας με την ευκαιρία και τις ευχές του Δημάρχου μας Σάββα Χιονίδη, εν όψει των εορτών, εύχομαι σε κάθε οικογένεια, το φετινό Πάσχα να βιώσουμε την αναστάσιμη χαρά, με προσμονή, για ένα φωτεινό και ελπιδοφόρο αύριο. Χρόνια πολλά».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι, όσοι δεν διέθεταν ή δεν δήλωσαν κινητό τηλέφωνο παραλαμβάνουν  τα προϊόντα σε ημέρα και ώρα, για την οποία ενημερώθηκαν έγκαιρα μέσω ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του Δήμου Κατερίνης, στον τοπικό τύπο, καθώς και μέσω των δομών αλληλεγγύης.
Τέλος, για τους δικαιούχους των Δήμων Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού, τις αναλογούσες ποσότητες προς διανομή παρέλαβαν οι υπεύθυνοι των παραπάνω Δήμων.