Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΈΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΏΝΗ ΠΙΕΡΊΑΣ

Λόγω των καταρρακτωδών βροχών που σημειώθηκαν στις 25 και 26 Μαρτίου 2018 ξανά άνοιξε η χαραμάδα στο πλάι του δρόμου που οδηγεί
από την παραλία Μεθώνης έως τον Άγιο Νικόλαο. Η δύναμη της βροχής παρέσυρε σχεδόν όλο το χαλίκι που είχε τοποθετηθεί την προηγούμενη φορά για να επιδιορθωθεί η ζημιά. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι χάρη στο χαλίκι δεν κατέρρευσε ολόκληρος ο δρόμος.
Παρ’ όλα αυτά, το πρόβλημα προβλέπεται να επαναληφθεί κάθε φορά που θα παρουσιαστούν έντονες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Μια ίσως οριστική λύση, την οποία είχε προτείνει ο Α. Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τ.Κ. Μεθώνης, θα ήταν να κατασκευαστούν αυλάκια με τσιμέντο ώστε έτσι τα ορμητικά νερά να έχουν καθοδηγημένη ροή διαφυγής. Η λύση αυτή απαιτεί, όμως, κάποια χρήματα για την μελέτη και την υλοποίηση της, χρήματα τα οποία προφανώς δεν έχει στην διάθεση του ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού αυτήν την στιγμή.
Ας ελπίσουμε ότι τα πράγματα θα πάρουν σύντομα μια άλλη τροπή διότι με πρόχειρες λύσεις θα έχουμε πάντα πρόχειρα αποτελέσματα.
Ιζαμπέλ Δέδε

Μπορεί να έφυγε όλο το χαλίκι αλλά τουλάχιστον η βροχή δεν ροκάνισε αυτήν την φορά όλο το χώμα κάτο από το τσιμέντο
Μεθώνη.8/3/14 Ο δρόμος προς παραλία.. Η βροχή ροκάνισε το χώμα κάτω από την άσφαλτο. Λίγο ακόμη και ο δρόμος θα είχε καταρρεύσει