Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Έγινε στην Κατερίνη η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του του ΕΚΚ

Στις  3/2/2018  έγινε η ετήσια Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων του  Ε.Κ.Κ  με θέμα, το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό καθώς επίσης και
τον προϋπολογισμό του 2018. Μια συνέλευση η οποία  επιβεβαίωσε οτι η διοίκηση του ΕΚΚ δουλεύει για να υποτάξει το εργατικό κίνημα της Πιερίας στους στόχους του κεφαλαίου. Οτι είναι νύχι κρέας με τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, την ΕΕ, το ΣΕΒ, με  αυτούς που  τσακίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και του λαού μας.
Η εισηγητική ομιλία  της πρόεδρου, που αφορούσε τα πεπραγμένα του 2017, ήταν αποκαλυπτική για το πώς αντιλαμβάνονται τον αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Κυρίαρχα στοιχεία του απολογισμού της διοίκησης ήταν οι συναντήσεις με τους μηχανισμούς του κράτους (πχ ΣΕΠΕ), τα πέρα δώθε στα δικαστήρια, τα υπομνήματα  σε βουλευτές και υπουργούς, οι δημοσιές σχέσεις  με όλους αυτούς που νομοθετούν και εφαρμόζουν μέτρα που τσακίζουν τη ζωή μας. Φυσικά, όλα τα παραπάνω, με μπόλικα κροκοδείλια δάκρυα για τα προβλήματα της  εργατικής τάξης. Ένας απολογισμός ξεκάθαρα της διοίκησης και όχι του εργατικού  κινήματος της  Πιερίας.
Δεν μας είπανε όμως πόσα σωματεία και ποια (που ανήκουν στη δύναμη του ΕΚΚ), οργάνωσαν την πάλη της εργατικής τάξης στο χώρο τους, για υπογραφή ΚΣΣΕ; Ποια είναι η λειτουργία των σωματείων και γιατί οι εργαζόμενοι δεν μπαίνουν στα σωματεία; Πόσοι συμμετέχουν στη δράση; Μα αυτά είναι ζητήματα τα οποία είναι   έξω από την λογική και τη δράση του κυβερνητικού και εργοδοτικού  συνδικαλισμού. Τι να πουν άλλωστε;
Αλήθεια πόσες φορές βγήκανε  στους δρόμους  ενάντια στην 3η αξιολόγηση, τα 4  μνημόνια που τόσο έντονα εξορκίζουνε;
Πόσες  φορές έκαναν περιοδείες στους χώρους δουλειάς για να συζητήσουν  με τους εργαζόμενους για την οργάνωση του αγώνα για υπογραφή Κ.Σ.Σ.Ε ; 
Πόσες φορές βρεθήκαν  έξω από χώρους δουλειάς, όπως για παράδειγμα εργοστάσια και σούπερ μάρκετ, όπου κυριαρχούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η  παραβίαση του ωραρίου, η απληρωσιά, οι απλήρωτες  υπερωρίες, η τρομοκρατία που τσακίζει κόκαλα;
Πόσες  φορές πήρανε πρωτοβουλία να διαδηλώσουν ενάντια στη φοροληστεία, τον ΕΝΦΙΑ, τις κατασχέσεις από κράτος, δήμους, τράπεζες,  σε βάρος των λαϊκών οικογενειών που αδυνατούν να εξασφαλίσουν ακόμα και τα στοιχειώδη;  Πόσες  φορές βρέθηκαν δίπλα στην εργατική οικογένεια που ΔΕΗ και ΔΕΥΑΚ απειλούν οτι θα τους κόψουν την παροχή;  
Αλήθεια, η φτώχεια και η εξαθλίωση, που βαθαίνουν για την εργατική τάξη και το λαό, δεν απορρέει από την πολίτικη της ΕΕ και του Κεφαλαίου; Δεν απορρέει από την πολιτική που εφάρμοζαν  τόσο οι προηγούμενες όσο και η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, με μαεστρία για να  υπηρετήσουν  την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων; Γιατί δεν υπήρχε λέξη στην εισήγηση της διοίκησης του ΕΚΚ;
Η εισήγηση απλά περιέγραψε την  κατάσταση που ζουν η εργαζόμενοι. Δεν υπήρχε κανένα σχέδιο δράσης για κινητοποιήσεις, για διεκδικήσεις  των εργαζομένων ενάντια στην βαρβαρότητα που ζουν. Η περιγραφή των προβλημάτων έγινε μόνο και μόνο για  να σπείρουν την απογοήτευση στους εργαζόμενους  με το τίποτα δε γίνεται. Αυτό είναι που ξέρουν να κάνουν καλά .
Η πολίτικη που εφαρμόζουν, οι κύριοι της διοίκησης του ΕΚΚ, δεν είναι  λάθος όπως λένε. Ο εργασιακός μεσαίωνας στους χώρους δουλειάς, με τις ελαστικές  μορφές  απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, την κατάργηση των ΚΣΣΕ και του οκταώρου, η απληρωσιά, η ανατροπή των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, η εμπορευματοποίηση της υγείας, η τρομοκρατία, το ξήλωμα του δικαιώματος στην απεργία, είναι η στρατηγική του κεφαλαίου για ακόμα περισσότερα κέρδη και ακόμα πιο φθηνή εργατική δύναμη. Μόνο που αυτοί (διοίκηση ΕΚΚ) με τους σπόνσορές τους, την πλειοψηφία  της ΓΣΕΕ  δεν κουνήσανε ούτε το μικρό τους  δαχτυλάκι. Άλλωστε μόνοι τους είπανε ότι παίρνουν ώθηση από τη ΓΣΕΕ.
Δυστυχώς έχουν  ταυτιστεί απόλυτα με την ξεπουλημένη πλειοψηφία της ΓΣΣΕ, με όλους όσους έχουν προδώσει την εργατική τάξη. Με όλους αυτούς που  υπονομεύουν  τους αγώνες  των εργαζομένων και είναι το βαποράκι της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Ξέρουν όμως να κάνουν πολύ καλά  τη βρώμικη δουλειά μαζί με τους ομοϊδεάτες τους. Ξέρουν να μαγειρεύουν τους συσχετισμούς δύναμης στα σωματεία με εκλογές παρωδία, να παρουσιάζουν σωματεία φαντάσματα  για να ελέγχουν τη διοίκηση του  ΕΚΚ έτσι ώστε να υπηρετούν τα συμφέροντα της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Αλήθεια, αφού ισχυρίστηκαν οτι η Γενική Συνέλευση των αντιπροσώπων είχε απαρτία (50+1%), γιατί δεν εμφάνισαν τα απαραίτητα έγγραφα νομιμοποίησής  τους, όπως επίμονα ζητούσαν οι αντιπρόσωποι της Εργατικής Ταξικής Ενότητας;
Ο αντιπρόσωπος από το Σωματείο Οικοδομών Λεπτοκαρυάς ήταν νόμιμος; Μήπως δεν ξέρανε οτι αυτό το σωματείο έκανε  εκλογές σε ένα καφενείο, χωρίς καν να παρίσταται  δικαστικός αντιπρόσωπος; Με ποιο δικαίωμα ψήφισε το διοικητικό και οικονομικό απολογισμό και τον προϋπολογισμό; Και δεν ήταν ο μόνος!
Η Εργατική Ταξική  Ενότητα καταγγέλλει στην εργατική τάξη της Πιερίας τη διοίκηση του ΕΚΚ η οποία για ακόμα μια φορά εκφύλισε τις συλλογικές διαδικασίες, αποδεικνύοντας για πολλοστή  φορά πόσο  σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες επικαλούνται για να δικαιολογούν τις νοθείες τους.
Το μόνο που ενδιαφέρει τη διοίκηση του ΕΚΚ  είναι  να διαμορφώνεται συσχετισμός   δυνάμεων και να εκφυλίζεται το εργατικό κίνημα. Είναι προσηλωμένη στο υπέρτατο έργο του εκλογομαγειρέματος σε σωματεία, όπως αυτό των  οικοδόμων  Λεπτοκαρυάς, του Τουρισμού Επισιτισμού με τον  αποκλεισμό  του  ψηφοδελτίου  του ΠΑΜΕ,  μη τηρώντας καμία καταστατική διαδικασία.
Τα σωματεία που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ δε θα μείνουν απλοί  θεατές  στον ολισθηρό δρόμο που ακολουθεί η διοίκηση του ΕΚΚ, δε θα συναινέσουν. Ο    βρώμικος  ρόλος που αναλαμβάνουν οι εργατοπατέρες του κινήματος, να οδηγούν το εργατικό κίνημα σε εκφυλιστικές διαδικασίες των σωματείων, για να  παροπλιστεί το εργατικό κίνημα. Δε θα περάσει. Όσους μηχανισμούς και αν διαθέτει ο εργοδοτικός κυβερνητικός συνδικαλισμός, η εργατική τάξη θα βρει το δρόμο της.   
Το ταξικό κίνημα δε θα τους ακολουθήσει στην κατρακύλα. Εμείς θα δυναμώσουμε   τον αγώνα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κόντρα στο συμβιβασμό  που καλλιεργείτε και την υπονόμευση των αγώνων.
Θα δυναμώσουμε τον αγώνα για να απαλλαγεί το εργατικό κίνημα από  τους ξεπουλημένους  συνδικαλιστές, τις αστικές κυβερνήσεις και την εργοδοσία.
Τέλος  πρέπει να γνωρίζουν οι συνδικαλιστές  της εργοδοσίας  οτι τα συνέδρια  και οι Γενικές Συνελεύσεις είναι ανοιχτά για τους εργάτες και όχι κλειστά. Είναι απαράδεκτο  να θέλουν να βγάλουν  έξω από την αίθουσα της  Γ.Σ  εργαζόμενους και συνταξιούχους που ήθελαν να ακούσουν τι θα πει η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος του νομού.
Λίγη τσίπα δεν βλάπτει!
Εργατική Ταξική Ενότητα