Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΠΟΛΥΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕ.Ο.

Νέα Διοίκηση
Με πρωτόγνωρη μαζικότητα πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2018 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας
Πιερίας, η εκλογική-απολογιστική γενική συνέλευση των μελών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).
  Τη διαδικασία διεύθυνε για μια ακόμα χρονιά με απόλυτη τάξη το ιστορικό μέλος του Οργανισμού, Χαράλαμπος Ζαπουνίδης, με γραμματέα την συντονίστρια εθελοντισμού Ροδή Ναβροζίδου.


  Ο κ. Ζαπουνίδης που συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα του Φεστιβάλ Ολύμπου εδώ και σαράντα επτά χρόνια, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες στη γενική συνέλευση, (εκατόν είκοσι εννέα τον αριθμό), αναφέρθηκε στην πολυετή διαδρομή του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και κάλεσε τιμητικά στο προεδρείο την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας και οικοδέσποινα της συνέλευσης, Σοφία Μαυρίδου. Κίνηση που αντικατοπτρίζει την ευαρέσκεια του Οργανισμού για την σημαντική της υποστήριξη στο έργο του πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.


  Στο χαιρετισμό της η κ. Μαυρίδου, είπε: «Τόσο η Αντιπεριφέρεια Πιερίας, όσο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στήριξαν έμπρακτα τα τελευταία χρόνια τις πρωτοβουλίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Όπως γνωρίζετε το Φεστιβάλ Ολύμπου έχει μόνιμη έδρα και στέγη την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας. Συνεχίζουμε ακόμα δυναμικότερα τη συνεργασία μας και πλέον μέσω της Πιερικής Αναπτυξιακής θα υλοποιήσουμε ευρύ φάσμα προγραμμάτων σε υποδομές και όχι μόνο.»
  Παρουσιάζοντας τον διοικητικό απολογισμό ο πρόεδρος της απερχόμενης διοίκησης, Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε: « Κατ αρχή σας εύχομαι καλή χρονιά με περισσότερο πολιτισμό και ευχάριστα γεγονότα. Η αποψινή διαδικασία δεν είναι απλά ο ετήσιος απολογισμός του Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά επί της ουσίας ο απολογισμός της τριετούς μας θητείας. Το φεστιβάλ παρά το μισό αιώνα ζωής διατηρεί τη ζωντάνια του, την αίγλη του, τη δυναμική του.


  Είναι πλουσιότερο σε εκδηλώσεις, με την προσθήκη στο πρόγραμμά του και άλλα είδη τέχνης, όπως αναλόγια, αρχαιολογικούς περιπάτους, κινηματογράφο, αφιερώματα σε μεγάλες προσωπικότητες των γραμμάτων και τεχνών.»
  Ο κ. Παπαχρήστος αφού ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές, χορηγούς, φορείς, μέσα μαζικής επικοινωνίας, εθελοντές, επιχειρήσεις και πρόσωπα για τη συνεργασία, ολοκληρώνοντας, τόνισε: «Μπορείτε να νοιώθετε περήφανοι, όπως και εμείς, γιατί το Φεστιβάλ Ολύμπου, όχι μόνο εξακολουθεί να αποτελεί τον σπουδαιότερο πολιτιστικό οργανισμό της Πιερίας, αλλά και γιατί εξελίχθηκε στο πολυτιμότερο πρεσβευτή του Νομού μας σε Ελλάδα και το εξωτερικό.»
  Στη συνέχεια ο οικονομικός υπεύθυνος του Οργανισμού, οικονομολόγος Αντώνης Μανωλόπουλος, προέβη στην παρουσίαση του ταμειακού απολογισμού της 46ης οικονομικής χρήσης του έτους 2017 καθώς και στην κατάθεση του προϋπολογισμού της τρέχουσας χρονιάς.


  Ο κ. Μανωλόπουλος δέχθηκε τα ευμενή σχόλια του συνόλου των μελών, τόσο για την αναλυτική και πλήρη παρουσίαση των οικονομικών δεδομένων, όσο και για την απόλυτη διαφάνεια των συναλλαγών. Επιπρόσθετα μέσω συγκριτικών πινάκων, γνωστοποίησε τη λογιστική εικόνα του Οργανισμού, αλλά και τις τρέχουσες οικονομικές υποχρεώσεις.
  Τα τακτικά μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. αφού υπερψήφισαν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, ενέκριναν την εγγραφή των είκοσι οκτώ νέων εταίρων-μελών.
  Την πλήρη και διαρκή υποστήριξη εξέφρασαν στους χαιρετισμούς τους οι Δήμαρχοι Δίου-Ολύμπου, Κωνσταντίνος Δημόπουλος και Πύδνας-Κολινδρού, Ευάγγελος Λαγδάρης.
  Από πλευράς ερωτήσεων-τοποθετήσεων, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και εποικοδομητικές.  Αυτές του πρώην Δημάρχου Κατερίνης, Μενέλαου Τερζόπουλου, της προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας, Ευαγγελίας Λάμπρου-Ξυπτερά και του προέδρου του συνεργαζόμενου φορέα «Δίια εν Ολύμπω», Αθανασίου Μπίντα.


  Η γενική συνέλευση ολοκληρώθηκε με την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής και τη διαδικασία των εκλογών. Πρόεδρος της εφορευτικής εξελέγη η δικηγόρος και μέλος της νομικής υποστήριξης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Τζένη Μελετλίδου και μέλη οι Μαρία Γκριμούλα και Λάζαρος Φυρινίδης
  Οι εκλεγέντες στο νέο τριετούς διάρκειας διοικητικό συμβούλιο, με αλφαβητική σειρά.
Κουσιοπούλου Ζαφείρω, Λακασάς Νικόλαος, Μανωλόπουλος Οδυσσέας, Παπαχατζή Χάιδω, Παπαχρήσος Γρηγόρης, Πασχαλούδης Νικόλαος, Σαμαλής Γεώργιος, Τασχουνίδης Πλάτων, Χατζηγιάννης Περικλής. 
Η κατανομή αξιωμάτων θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.