Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Το σκοπιανό... Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου [Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές για το «Σκοπιανό»] Ομιλητής και ο κ. Ν. Λυγερός

Επιμέλεια: Σοφία Ντρέκου

Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου - Ν. Λυγερός


Πριν χρόνια μας είχαν πει ότι τα Συλλαλητήρια είναι άχρηστα αλλά δεν το πιστέψαμε και πήγαμε μαζί με τους άλλους να παλέψουμε δίπλα δίπλα ενάντια στη βαρβαρότητα της λήθης και το απίστευτο έγινε.

Το Συλλαλητήριο άλλαξε τα δεδομένα διότι αυτοί που θεωρούσαν ότι αδιαφορούμε για τις κινήσεις τους, είδαν με τις πράξεις μας ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στο όνομά μας. 

Έτσι και τώρα το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου όπου θα ακουστεί η φωνή της Ελλάδας και η ιστορία του Ελληνισμού, είναι ένας δημοκρατικός τρόπος να εκφραστεί κάθε Έλληνας σε πραγματική βάση για τα θέλω του και τις αξίες του, για να μπορεί να πει ήμουν κι εγώ εκεί σε αυτό το ιστορικό Συλλαλητήριο.

Διότι θα πάρει θέση στον διάλογο, διότι δεν θα σταθεί αδιάφορος, διότι δεν θ' αφήσει την εξουσία να διαπραγματευτεί την ουσία της ιστορίας μας. 

Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου θα ανήκει στην ιστορία μας κατά συνέπεια ο καθένας μας έχει όχι μόνο το δικαίωμα της ιστορίας αλλά και το καθήκον να παλέψει για αυτήν.
  • Η Μακεδονία δεν είναι μόνο γεωγραφία αλλά ένα τεράστιο κομμάτι της Ιστορίας μας. Έτσι το να παλεύουμε για το όνομα είναι η απόδειξη της συνέχειας του Ελληνισμού.

Με τη δύναμη της θέλησης - Ν. Λυγερός

- Κι εγώ θέλω να έρθω.
- Μα είσαι μικρός.
- Κι εσύ ήσουν μικρή τότε.
- Ήταν το καθήκον μας τότε.
- Και για μας τι είναι;
- Είναι κομμάτι της Ιστορίας.
- Αυτή η Ιστορία δεν είναι αυτή που θέλεις να μαθαίνω στο σχολείο;
- Ναι αυτή είναι!
- Τότε γιατί δεν θέλεις να τη ζήσω;
- Νόμιζα ότι αδιαφορούσες...
- Επειδή είμαι μικρός;
- Επειδή σε δυσκολεύει η ύλη.
- Μα εδώ πρόκειται για δράση, πρόκειται για τη ζωή.
- Έχεις δίκιο.
- Θα μ' αφήσεις να έρθω και εγώ;
- Δεν μπορώ να σου απαγορεύσω την ιστορία, παιδί μου.
- Αλλιώς θα ήταν πράξη βαρβαρότητας.

Το σκοπιανό - Ν. Λυγερός

Το σκοπιανό δεν λύνεται με συμβιβασμούς. Και το παράδειγμα της Γαλλίας που δεν συμβιβάστηκε ούτε στιγμή το 1973 για την ονομασία του Ηνωμένου Βασιλείου το οποίο ήθελε αρχικά να ενταχθεί με την ονομασία Μεγάλη Βρετανία, είναι παράδειγμα προς μίμηση για όσους έχουν στρατηγική σκέψη.

Η διπλωματία έχει τα όρια της όταν υπάρχει κυρίαρχη στρατηγική. Διότι αν γονατίζεις μόνος σου, σίγουρα θα σε γονατίσουν ενώ αν σταθείς αντάξιος των περιστάσεων τότε θα σε σεβαστούν.

Η Ελλάδα στο πλαίσιο του σκοπιανού δεν παλεύει μόνο για το δίκαιο της όπως νομίζουν ακόμα και οι πιο θετικοί. Παλεύει για το δικαίωμα της ιστορίας. Διότι δεν μπορεί να αποδεχτεί την οποιαδήποτε χώρα έχει πρόσβαση στο σβήσιμο της ιστορίας ακόμα και αν για δεκαετίες βρισκόταν υπό το καθεστώς μιας βαρβαρότητας που θεωρούσε όχι μόνο ότι η ιστορία μπορεί να πεθάνει ή ότι είχε πεθάνει ήδη, αλλά ότι ήταν ικανή να σκοτώσει την ιστορία αν χρειαστεί.

Το σκοπιανό είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα μη σεβασμού του παρελθόντος, μη σεβασμού της ιστορίας. Δεν είναι μόνο μια επίθεση κατά του Ελληνισμού όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Είναι μια απόπειρα δολοφονίας της ιστορίας. Είναι μια απόπειρα χρονοκτονίας. Είναι μια απόπειρα ενάντια στο θεμελιακό δικαίωμα της Ανθρωπότητας.

Όσοι βλέπουν το πρόβλημα μόνο τοπικά δεν έχουν κατανοήσει την ουσία του. Το σκοπιανό δεν είναι μια διαπραγμάτευση αλλά ένας αγώνας δικαιοσύνης. Ο Χρόνος είναι μαζί μας και θα τον αξιοποιήσουμε διότι είμαστε μαζί του από τότε που υπάρχει ο Ελληνισμός.


Σοφία Ντρέκου | Νίκος Λυγερός Λόγοι


Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του συλλαλητηρίου 
που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου 
στη Θεσσαλονίκη για το «Σκοπιανό». 

Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος και ο στρατηγικός σύμβουλος, Νίκος Λυγερός.

Στο πόδι όλη η Θεσσαλονίκη για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων - Πορείες και συλλογή υπογραφών προκειμένου να μην υπάρξει σύνθετη ονομασία με το συνθετικό Μακεδονία την Κυριακή 21 Ιανουαρίου μπροστά από το Λευκό Πύργο
  • Συλλαλητήρια, διαμαρτυρίες, ψηφίσματα, συλλογές υπογραφών... Το Σκοπιανό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής αντιπαράθεσης.
Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων και τη χρήση του όρου «Μακεδονία» είναι προγραμματισμένη για τις 21 Ιανουαρίου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο Λευκό Πύργο.

Ξεκινώντας από την Κυριακή 21 του μήνα, θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για ακόμη τρεις Κυριακές, στο ίδιο σημείο συνάντησης, την ίδια ώρα.

Όπως αναφέρουν στην ιστοσελίδα onomasia.gr, θα πρέπει να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να αποφασίσει ο ελληνικός λαός για αυτό το εθνικό θέμα.
  • "Ζητάμε: Να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» επουδενί στην ονομασία του κράτους των Σκοπίων, καθώς πιθανή ύπαρξή του θα συμβάλει στην αποσταθεροποίηση της περιοχής. Σε περίπτωση εκτροπής από την απόφαση των πολιτικών αρχηγών του 1992, να δοθεί ο λόγος στον Ελληνικό λαό για να αποφασίσει γι’ αυτό το μείζον εθνικό θέμα με την υπέρτατη μορφή άμεσης δημοκρατίας, που είναι το δημοψήφισμα».

Σημ: Κλικ στην εικόνα ή τον σύνδεσμο για να δείτε τα Video.Κείμενα, Βίντεο: www.lygeros.org
36872) Το σκοπιανό. Perfection 19 1 1/2018. En. The question of Skopje. Fr. Le problème de Skopié.
36877) Το Συλλαλητήριο του Λευκού Πύργου. Perfection 19 1 1/2018.
36878) Με τη δύναμη της θέλησης. (διάλογος). Perfection 19 1 1/2018.


http://nikos-lygeros-poihsh.blogspot.gr/