Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Θάνου Κόσυβα "Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν"

Το Κέντρο Γραμμάτων & Τεχνών Δίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του παιδικού βιβλίου του συγγραφέα Θάνου Κόσυβα,
«Γράμμα στον Αη-Βασίλη από τον Ομράν».

Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017, ώρα 6 μ.μ.
Πνευματικό Κέντρο Δήμου Κατερίνης (Εκάβη) - αίθουσα 1ου ορόφου
Θα μιλήσει για το βιβλίο ο Θανάσης Κοντοφάκας, δάσκαλος, διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Περίστασης και ο συγγραφέας του βιβλίου.
Διασκευή θεατρικής παράστασης: Τάνια Βλάχου, προϊσταμένη Νηπιαγωγείου Δίου, Δραματοποίηση: μαθητές του Νηπιαγωγείου Δίου.
Συντονίζει η Μαρία Γκριμούλα, έφορος Ορχήστρας Κέντρου Γραμμάτων & Τεχνών Δίου.
Συμμετέχει η Ορχήστρα Νέων Δίου, Μουσική επιμέλεια: Νίκος Πατρής.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και ο Ομράν, ένα μικρό παιδί, ζει, εδώ και καιρό, μαζί με τους γονείς του και άλλους πρόσφυγες σε έναν καταυλισμό. Έφυγε από την πατρίδα του, πριν προλάβει να πάει στο σχολείο, διωγμένος από τον πόλεμο.
Μαθαίνει ότι ο Αη-Βασίλης εκπληρώνει τις επιθυμίες των παιδιών και θέλει να του γράψει κι αυτός ένα γράμμα. Θέλει να του ζητήσει κι αυτός ένα δώρο, θέλει να του ζητήσει κάτι που λαχταρά πάρα πολύ. Έτσι παίρνει τη μεγάλη απόφαση. Θα γράψει κι αυτός γράμμα στον Αη-Βασίλη και θα πάει να του το δώσει ο ίδιος, για να είναι σίγουρος ότι θα φτάσει στον προορισμό του.
Ξεκινάει ένα μεγάλο ταξίδι, θα περάσει βουνά και θάλασσες, ποτάμια και λίμνες, χωριά και πολιτείες. Στο δρόμο του θα συναντήσει καλούς και κακούς, πολλοί θα τον βοηθήσουν και κάποιοι θα θελήσουν να τον ξεγελάσουν. Η επιμονή και η θέληση που έχει το παιδί να πραγματοποιήσει το όνειρό του θα τον ανταμείψουν στο τέλος.
Ένα βιβλίο  για τη δύναμη της θέλησης και το δικαίωμα των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση.