Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017

Διδακτική επίσκεψη του 3ου ΕΠΑΛ Λάρισας στη στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας (Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα)

Την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στη Δημοτική Πινακοθήκη
Λάρισας (Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα), όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η μνήμη της πόλης».
         Στους μεγάλους εκθεσιακούς χώρους του σύγχρονου ιδιόκτητου κτηρίου της Πινακοθήκης, οι Μαθητές και οι συνοδεύοντες Εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία, μέσα από τη συλλογή των φωτογραφιών της Φωτοθήκης Λάρισας, της Ισραηλιτικής Κοινότητας, της συλλογής Βύρωνα Μήτου, της συλλογής Ζαμπερίν και της συλλογής Τλούπα, να ταξιδέψουν νοερά στη δεκαετία του ‘40 και να γνωρίσουν μία από τις θλιβερές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της Λάρισας, τη Γερμανική Κατοχή 1941-1944, αλλά και στιγμές από την απελευθέρωση της πόλης και τις εκδηλώσεις που ακολούθησαν.
       Η Διεύθυνση, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι Μαθητές του 3ου Εσπερινού ΕΠΑ.Λ. Λάρισας εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους στους αρμόδιους φορείς του Δήμου Λαρισαίων και κυρίως στον κ. Αχιλλέα Καλτσά, μέλος της Φωτοθήκης Λάρισας για την υποδοχή, την ξενάγηση και την παρουσίαση των σπουδαίων φωτογραφικών εκθεμάτων που φιλοξενούνται στους χώρους του Μουσείου.

Η Διευθύντρια

Βικτωρία Λάμπρου