Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Δήμος Κατερίνης: ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΤΟ 21ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

 Δήμος Κατερίνης: ΜΕΛΩΔΙΚΕΣ ΝΟΤΕΣ ΣΤΟ 21ο ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τη μουσική συνάντηση στο Συνεδριακό Κέντρο


Σε μια όμορφη μουσική γιορτή, μια συνάντηση πολιτισμού, η οποία λειτουργεί ως γέφυρα επικοινωνίας και ανάπτυξης δεσμών φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των πόλεων, που οι συμμετέχουσες χορωδίες εκπροσωπούν εξελίχθηκε το 21ο  Χορωδιακό Φεστιβάλ του Δήμου Κατερίνης.
Το φεστιβάλ – θεσμός για την πόλη μας το οποίο, χρόνο με το χρόνο, έχει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση στο ευρύ κοινό πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 16/12, στην κατάμεστη αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου. Μέσα σε κατανυκτικό μουσικό κλίμα αντιπροσωπευτικά δείγματα μελωδικών συνθέσεων διαφόρων εποχών άγγιξαν τους θεατές με την αρμονία και την απλότητά τους.


Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν τα εξής χορωδιακά σχήματα:
Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του Α.Π.Θ.
Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης
Παιδική Χορωδία «Canto Olympus» Αιγινίου-Πιερίας
Χορωδία Ωδείου Σύγχρονης Μουσικής Εκπαίδευσης Κατερίνης
Χορωδία Κρύας Βρύσης
& η Μικτή Χορωδία Κατερίνης (υπεύθυνη Στέλλα Μπαζάκου), υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Αδαμίδη
Επιπλέον, συνοδεία πιάνου (Γεωργία Σιονακίδου), μουσικά κομμάτια ερμήνευσαν και οι: ΜΑΡΙΝΑ ΠΙΝΤΟΡΕ, ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΙΔΟΥ, ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΑΜΑΝΑΤΙΔΟΥ.


Την έναρξη του Χορωδιακού  Φεστιβάλ, κήρυξε η αντιδήμαρχος Παρθένα Μακρίδου Παρτσαλίδου, η οποία αφού μετέφερε τις ευχαριστίες του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, σε όλους τους συντελεστές  για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση, τόνισε ότι ο πολιτισμός αποτελεί διαχρονικά πρώτη προτεραιότητα για τον Δήμο μας. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «είναι μία εκδήλωση που προβάλει την πόλη μας, συντελεί στη διάδοση της χορωδιακής μουσικής, την ενδυνάμωση των σχέσεων φιλίας και την συγκρότηση δικτύου συνεργασίας με τις πόλεις και τους πολιτιστικούς φορείς που συμμετέχουν».


Παράλληλα, η αντιδήμαρχος ευχαρίστησε το κοινό και τα Μ.Μ.Ε. «που με τη συμμετοχή τους και την προβολή των εκδηλώσεων αντίστοιχα, ανέδειξαν το Χορωδιακό Φεστιβάλ σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς του τόπου μας».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την εκδήλωση την οποία παρουσίασε η Μαργαρίτα Αμανατίδου, παρακολούθησαν εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων, ενώ όπως αναφέρθηκε το κοινό αγκάλιασε και φέτος το Φεστιβάλ, προσφέροντας απλόχερα το παρατεταμένο χειροκρότημά του στα χορωδιακά σχήματα.