Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017 - Αρχιτέκτονες μηχανικοί του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ : “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017 - Αρχιτέκτονες μηχανικοί του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ : “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”

Κυριακή 12 Νοεμβρίου
Αφετηρία λεωφορείου: πλατεία Ελευθερίας στις 12 μ.


Μια αξιόλογη βάση προσανατολισμού της σχέσης της αρχιτεκτονικής με την ιστορία και  το περιβάλλον της πόλης της Κατερίνης, προσφέρουν στο ευρύ κοινό, οι ενταγμένες στα Αικατερίνεια 2017: “ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ∆ΙΑ∆ΡΟΜΕΣ”.


Ειδικότερα, μέσα από μια κατανοητή και συγχρόνως συγκεκριμένη αφήγηση, αρχιτέκτονες μηχανικοί - μέλη του Σ.Α.∆.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Διπλωματούχων Αρχιτεκτόνων Πιερίας), συνεχίζουν μεθαύριο Κυριακή 12 Νοεμβρίου, την ξενάγηση των πολιτών σε κτίρια, που παρουσιάζουν ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον.


Πληροφορίες για συνοικίες και κτίρια - μνημεία , όπως η Αστική Σχολή, το αρχοντικό (πρώην οικία Τσαλόπουλου), το Πυροβολείο, το 5ο Γυμνάσιο, το Χατζόγλειο, ο Τουρμπές, η Αρχαιολογία, ο Καπνικός Σταθμός, οι οικίες «Μπίσμπα» και «Τσιουπλή» κ.α. δίνουν τη δυνατότητα στον πολίτη, να ξαναγνωρίσει τις γειτονιές της πόλης, να εμπλουτίσει τις γνώσεις του για τις όψεις της αρχιτεκτονικής της εξέλιξης και γιατί όχι να ανακαλύψει και νέες αναγνώσεις της Κατερίνης!


Η ενδιαφέρουσα αυτή, αρχιτεκτονική διαδρομή με λεωφορεία (μετακίνηση δωρεάν), με ενδιάμεσες στάσεις σε  συνοικίες της Κατερίνης, θα πραγματοποιείται και κάθε μία από τις επόμενες Κυριακές του Νοεμβρίου (12, 19, 26/11), με αφετηρία την ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- Ώρα: 12.00-14.00.