Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ξεκινούν οι εργασίες μετεγκατάστασης του Μουσικού Σχολείου στις Βαρβάρες

Υπογράφτηκε η σχετική σύμβαση από το Δήμαρχο Βέροιας 

Σύμβαση έργου με τίτλο «Εργασίες για τη Μεταστέγαση του Μουσικού
Σχολείου στο πρώην Στρατόπεδο ΑΓ. Βαρβάρας» υπογράφτηκε, την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017, από το Δήμαρχο Βέροιας, Κωνσταντίνο Βοργιαζίδη, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών, Αθανάσιο Σιδηρόπουλο, και το νόμιμο εκπρόσωπο της Θ. Θεοδωρόπουλος και ΣΙΑ ΕΤΕ, ανάδοχο εργολάβο, κ. Κωνσταντίνο Ιωαννίδη.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης και διευθέτησης των χώρων ώστε να καταστήσουν τα υφιστάμενα κτίρια λειτουργικά και ικανά να δεχτούν στους χώρους τους το Μουσικό Σχολείο Βέροιας.
Υπενθυμίζεται ότι με την υπ' αριθμόν 2102/114358/ 13 -10-2016 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο χώρος του πρώην στρατοπέδου περίπου 23 στρεμμάτων που φιλοξενούσε κάποτε το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του Α.Π.Θ. παραχωρήθηκε στο Δήμο Βέροιας, συμπεριλαμβάνοντας έξι κτίρια συνολικού εμβαδού σχεδόν 2.500,00τμ.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί εκεί η μεταστέγαση του Μουσικού Σχολείου Βέροιας σ’ ένα χώρο με άρτιες εγκαταστάσεις και μοναδικό φυσικό περιβάλλον, επιλύοντας οριστικά το ζήτημα της στέγασης του μουσικού σχολείου και ικανοποιώντας μ’ αυτό τον τρόπο ένα αίτημα πολλών ετών.
Παράλληλα πρόκειται να αξιοποιηθεί και να προστατευτεί με τον καλύτερο τρόπο η παλιότερη επένδυση που είχε πραγματοποιηθεί από πλευράς Δήμου Βέροιας και αφορούσε τη στέγαση του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης, δίνοντας ζωή στο χώρο και συντηρώντας τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.