Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Το ξεχωριστό ρεκόρ του Στέλιου Παπακοσμά στο ελληνικό βόλεϊ

Ο Στέλιος Παπακοσμάς είναι μία κατηγορία μόνος του στο ελληνικό βόλεϊ. Υπήρξε χωρίς αμφιβολία ένας από τους κορυφαίους ακραίους που πέρασε από το ελληνικό βόλεϊ και μέλος της μεγάλης ομάδας του Άρη που το 1997 κατέκτησε το μοναδικό πρωτάθλημα στην Α1 ανδρών.
Ο Παπακοσμάς είχε δεκάδες συμμετοχές στην Εθνική εφήβων και Εθνική ανδρών και όταν σταμάτησε την ενεργό δράση ασχολήθηκε ερασιτεχνική με την διαιτησία. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στη Σύρο όπου υπηρετεί ως αξιωματικός του Λιμενικού και παράλληλα ήταν επόπτης σε αγώνες της Volley League και του Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς.
Για πρώτη φορά εφέτος ορίστηκε πρώτος και δεύτερος διαιτητής στους αγώνες του Δ΄ομίλου που θα γίνουν στη Σύρο κι έτσι θα περάσει στην ιστορία ως ο μοναδικός που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα στην Α1 ανδρών και παράλληλα έχει διευθύνει και επίσημο αγώνα της ΕΣΑΠ. Όπως μάλιστα λένε όλοι οι «γκουρού» της ελληνικής διαιτησίας ο Παπακοσμάς έχει μεγάλες δυνατότητες στην διαιτησία κι αν είχε ξεκινήσει την διαιτητική καριέρα νωρίτερα θα είχε φτάσει στην κορυφή.
Ο Παπακοσμάς γεννήθηκε στην Καβάλα στις 30 Απριλίου 1969 και μέχρι να συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας του (όριο συνταξιοδότησης των διαιτητών) έχει μπροστά του επτά χρόνια καριέρας.
Στη φωτογραφία παραλαμβάνει μετάλλιο από τον Γιώργο Λεονταρίτη ως επόπτης στο φάιναλ-4 του Λιγκ Καπ «Νίκος Σαμαράς» το 2016 στη Σύρο.

http://www.volleyleague.gr/