Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

ΝΑ ΕΠΑΝΕΛΘΕΙ το ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΟΡΙΟ για ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

      Να επαναφέρει η κυβέρνηση το ατομικό αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και να
καταργηθούν διόδια και Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα ζήτησε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου, μιλώντας στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Άσκηση Υπαίθριων Εμπορικών Δραστηριοτήτων».
    Στην τοποθέτησή της η βουλευτής του ΚΚΕ ανέφερε ότι «οι πάγκοι στις λαϊκές αγορές έχουν μικρή τάση μείωσης» και πως η καπιταλιστική βαρβαρότητα οδηγεί τον κόσμο να πηγαίνει στη λαϊκή αγορά μετά το μεσημέρι και μερικούς μετά το τέλος της για να ψάξουν τροφή στα σκουπίδια.

       Πρόσθεσε ότι η πολιτική της κυβέρνησης για κυριαρχία των μονοπωλίων για την εξασφάλιση του μέγιστου κέρδους δεν λογαριάζει τις ανάγκες του λαού για πρόσβαση σε φτηνά και ποιοτικά είδη διατροφής και πως αυτό δεν μπορεί να εξασφαλιστεί στην καπιταλιστική οικονομία.
      Κάλεσε την κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του ΚΚΕ για κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη διατροφής και πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
     Για τους παραγωγούς στις λαϊκές αγορές σημείωσε ότι είναι δέσμιοι των επιχειρηματικών ομίλων καθώς αγοράζουν εφόδια ακριβά, παράγουν ακριβά και πουλάνε φτηνά σε μεγαλέμπορους και βιομηχανίες, ενώ και στις λαϊκές αγορές πουλάνε με ελάχιστα ποσοστά κέρδους και δεν τα βγάζουν πέρα.
     Για τους επαγγελματίες πωλητές των λαϊκών αγορών σημείωσε πως καταληστεύονται, αφού φορολογούνται από το 1ο ευρώ.
      Σχολιάζοντας τις προβλέψεις του σχεδίου περί αγορών χωρίς μεσάζοντας, ανέφερε πως θα είναι αγορές που θα λειτουργούν ως μεσάζοντες και θα επιφέρουν χτύπημα στο θεσμό της κυριακάτικης αργίας καθώς δίνεται το περιθώριο να λειτουργούν και την Κυριακή.