Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017

Η ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ EVENT…

H AΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΤΡΑΣ  ΚΩΣΤΑ ΠΕΛΕΤΙΔΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ << ΚΕΔΕ >>  ΚΥΡΙΟ ΠΑΤΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ << ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΙΑΤΟ ΦΑΙ >> ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΟΡΕΑ <<ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ >>  ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ  ΣΚΑΙ…

Αυτή είναι η αξία του ανθρώπου για κάποιους, έτσι μας βλέπουν και μας αντιμετωπίζουν, έτσι μας μετράνε,  << ένα πιάτο φαί >>.
Με αυτό το επαίσχυντο σύνθημα << όλη η Ελλάδα τρέχε για ένα πιάτο φαί >>, καλεί ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ δήμαρχος Αμαρουσίου κύριος Πατούλης, τους δημάρχους όλης της χώρας, να πάρουν μέρος σε αυτή την πρωτοβουλία , με την συμμέτοχη της ΜΚΟ του ΣΚΑΙ << όλοι μαζί μπορούμε>>.
 Είναι υποκριτικό, μην πούμε προκλητικό, αυτοί που ενοχοποίησαν  ένα ολόκληρο λαό ότι φταίει για την οικονομική κρίση (βλ. δημοσιολόγους του ΣΚΑΙ και όχι μόνο) ,  αυτοί που αποθέωναν  και συνεχίζουν να το κάνουν << τα μνημόνια >>, που μαζικά φτωχοποίησαν και σε πολλές περιπτώσεις εξαθλίωσαν τμήματα του λαού μας, σαν όρος για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου, που συνέβαλλαν και συνεχίζουν  να το κάνουν στην χειραγώγηση του, με ψέματα, ότι αυτές οι πολιτικές είναι μονόδρομος, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς και πρέπει να υποταχτούμε .
Αυτοί λοιπόν, έρχονται και μετατρέπουν την φτώχεια του λαού, σε χάπενινγκ σόου. Σκοπός του είναι,  από την μια να εξωραΐσουν της αντιλαϊκές, αντιδραστικές πολιτικές που πιστεύουν και υλοποιούν πολλοί από αυτούς μέσα από τους δήμους όταν μιλάμε για  την <<ΚΕΔΕ>>  και από την άλλη  να αθωώσουν ένα σύστημα, που η παραπέρα διαιώνιση του,  έχει σαν όρο και προϋπόθεση, την λαϊκή φτώχεια και δυστυχία, για της ανάγκες της διευρυμένης αναπαραγωγής του κεφαλαίου, σε συνθήκες οξυμένου ανταγωνισμού των μονοπωλίων.
Με τέτοια φθηνά σόου, γεμάτο υποκρισία, θέλουν να ρίξουν  στάχτη στα μάτια του λαού και να το κάνουν <<ακόλουθο>>  τους σε τέτοιες πρωτοβουλίες, αφού πρώτα θέλουν να τον πείσουν,   ότι η φτώχεια και η λαϊκή δυστυχία  είναι κάτι σαν φυσικό φαινόμενο και όχι απόρροια πολιτικών  που έχουν στρατηγική στόχευση την αναπαραγωγή του καπιταλιστικού συστήματος  και το μόνο που μπορούν και πρέπει να κάνουν, να γίνουν η βιτρίνα σε  ΜΚΟ  τύπου << όλοι μαζί μπορούμε >> του ΣΚΑΙ. 
Σε αυτό το κακοστημένο σόου απάντησε ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, αφού εξήγησε ποιες πολιτικές φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν τον λαό μας, με ποιο τρόπο οι δήμοι πρέπει να αντισταθούν σε αυτές της πολιτικές και να μην είναι ιμάντες προώθησης τους, εξήγησε τι σημαίνει λαϊκή αλληλεγγύη σε συνθήκες μαζικής φτώχειας και εξαθλίωσης και ότι  δεν είναι κάτι για το  διαφημίσουμε , αλλά να αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο σε αυτές της συνθήκες, για να μείνει όρθιος στα πόδια του ο λαός, να μην απογοητευτεί και να αντεπιτεθεί οργανωμένα , συλλογικά και σε αυτή την κατεύθυνση παλεύει με εκατοντάδες πρωτοβουλίες ο δήμος Πάτρας, όπως όλοι οι δήμοι που έχουν κομμουνιστές δημάρχους ( Καισαριανή, Πετρούπολη, Χαϊδάρι, Ικαρία ).
Επίσης ο δήμαρχος Πάτρας Κώστας Πελετίδης είπε,  ότι η φτώχεια και η δυστυχία δεν είναι << κοινωνικό EVENT >>  και ότι τέτοιες εκδηλώσεις είναι πυροτεχνήματα που γίνονται για της κάμερες των τηλεοπτικών σταθμών και ότι η <<ΚΕΔΕ>>  μέχρι σήμερα δεν έχει ψελλίσει τίποτα, για της πολιτικές που λεηλάτησαν και συνεχίζουν να λεηλατούν  της ζωές του λαού μας, για να ανακάμψουν τα κέρδη των λίγων.
Ο λαός μπορεί και πρέπει να βγάλει συμπέρασμα, ποιός είναι με ποιόν και γιατί και να μην μείνει μόνο εκεί. Να μην το βάλει κάτω, να παλέψει, να αντισταθεί με όρους αντεπίθεσης και ανατροπής  για την ζωή που πρέπει να έχει και δικαιούται.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι κομμουνιστές και μέσα από το κόμμα τους το ΚΚΕ,  κάνουν πράξη αυτή την λογική μέσα στο κίνημα και την ζωή,  όπως οι δήμαρχοι κομμουνιστές, που ο λαός τους  έδωσε αυτό το αξίωμα και αυτοί  το αξιοποιούν για τον λαό, με την αγωνιστική ανυπότακτη  δράση  και το έργο τους,  που έχει αποβάλλει παράσιτα και επιχειρηματικά συμφέροντα.
 Μπορούμε, συνεχίζουμε, θα νικήσουμε.


Σαββίδης Παναγιώτης