Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη παρεμβάσεις "λίφτινγκ" σε όλες τις παιδικές χαρές - ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

 Δήμος Κατερίνης: Σε εξέλιξη «παρεμβάσεις - λίφτινγκ» σε όλες τις παιδικές χαρές
  
ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ


Σε ένα λειτουργικό προορισμό και πόλο έλξης για όλη την οικογένεια και κυρίως για τους μικρούς επισκέπτες μεταμορφώνονται σταδιακά οι παιδικές χαρές στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης. To «λίφτινγκ» στις παιδικές χαρές, το οποίο υλοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, επικεντρώνεται στην ενίσχυση των συνθηκών ασφαλείας, με έμφαση στη δημιουργία όμορφων, υψηλής αισθητικής ελκυστικών χώρων παιχνιδιού.


Μέσα από ένα πρότυπο μοντέλο, σύμφωνα με το οποίο εγκαθίστανται πέντε τουλάχιστον τύποι εξοπλισμού παιχνιδιών σε κάθε χώρο, οι παρεμβάσεις την τρέχουσα περίοδο ολοκληρώθηκαν στις Τοπικές Κοινότητες Μοσχοχωρίου, Παραλίας (2), Βρίας, καθώς και στη Δημοτική Κοινότητα Περίστασης (2).


«Με τον συντονισμό του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, με υψηλό επίπεδο αρχιτεκτονικού σχεδιασμού και ιδιαίτερη οργανωτική επιμέλεια, υλοποιούμε μία ολιστική παρέμβαση. Ειδικότερα, δημιουργούμε παιδικές χαρές, απολύτως εναρμονισμένες στα διεθνή πρότυπα και ασφαλείς για τους επισκέπτες τους» σημειώνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δημήτρης Ντούρος.


Επιπλέον, όπως τονίζει ο κος Ντούρος: «Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις – ανάπλασης στις παιδικές χαρές ενισχύουν την επισκεψιμότητα και λειτουργικότητα των χώρων, ενώ συμβάλλουν στην αξιοποίηση, αναζωογόνηση, αναβάθμιση της κάθε περιοχής».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το πρόγραμμα παρεμβάσεων στις παιδικές χαρές περιλαμβάνει και την εν γένει διαμόρφωση του χώρου: με εξομάλυνση του εδάφους,  κατασκευή περιφράξεων - όπου απαιτείται - εγκατάσταση φωτισμού, προκειμένου να πληρούν τις προδιαγραφές των σχετικών υπουργικών αποφάσεων και να μπορούν να πιστοποιηθούν και να λειτουργήσουν.


Ανάλογες παρεμβάσεις σε παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους της πόλης, σε περιοχές με έντονη οικιστική ανάπτυξη, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες, συνεχίζονται από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.