Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Το Γηροκομείο "Καλός Σαμαρείτης", πραγματοποίησε ημερίδα για τους φροντιστές ατόμων τρίτης ηλικίας

 
 Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο Καλός Σαμαρείτης» πραγματοποίησε με επιτυχία το πρώτο Πρόγραμμα Φροντιστών Τρίτης Ηλικίας. Σκοπός του προγράμματος ήταν η ενημέρωση και
εκπαίδευση των τυπικών και άτυπων φροντιστών ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και η δημιουργία μητρώου φροντιστών. Στα πλαίσια της προσπάθειάς εκσυγχρονισμού και βελτίωσης της ποιότητας των υπηρεσιών προς τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας, το σεμινάριο ευελπιστεί να είναι το πρώτο μίας σειράς δράσεων της ΜΦΗ Ο Καλός Σαμαρείτης σε συνεργασία με επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου.


Μέσα από διαλέξεις, εργαστήρια, διαδραστικά σενάρια, συζητήσεις και επιδείξεις, μετέφεραν στους τριάντα πέντε τυπικούς και άτυπους φροντιστές που συμμετείχαν γνώσεις και εμπειρία για τη φροντίδα ηλικιωμένων. Θίχθηκαν θέματα ψυχολογίας ηλικιωμένου αλλά και φροντιστή, νοσηλευτική φροντίδα στο σπίτι, διατροφή, παθολογία, κινητοποίηση και φυσικοθεραπεία αλλά και πρώτες βοήθειες.


Παράλληλα στα πλαίσια του προγράμματος η Διασωστική Ομάδα Πιερίας προσέφερε μαθήματα πρώτων βοηθειών και χρήσης απινιδωτή, μέρος του Basic Life Support του ERC.


Ο Καλός Σαμαρείτης θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους ιατρούς κ.κ. Τσαρδάκη Νικόλαο και Χατζηνικολάου Γιάννη, τη Φαρμακοποιό κα. Χιονίδου Ελένη και τη Φυσικοθεραπεύτρεια κα. Γιώργου Κατερίνα για τη συμμετοχή τους ως εκπαιδευτές στο πρόγραμμα.


Επίσης ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές ERC κας. Παπαδοπούλου και κου Φαχουρίδη, και τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας για τη συνεισφορά τους.


Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Εταιρεία Γενική Χημικών Προϊόντων για τη πολύτιμη στήριξή τους ως χορηγούς της διημερίδας.