Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017

ΟΙ ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ – ΠΕΡΙ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ Ο ΛΟΓΟΣ

Η επιλεκτικότητα που τα ΜΜΕ (Μέσα Μαζικής << Ενημέρωσης>>)   των καπιταλιστών  παρουσιάζουν της ειδήσεις και την ενημέρωση είναι
δεδομένη, κάτι που έγινε πιο ανάγλυφο στην περίοδο της οικονομικής κρίσης και που συνεχίζουμε να  διανύουμε, αφού σαν έτεροι του αστικού πολιτικού συστήματος και των κυρίαρχων πολιτικών υπέρ του κεφαλαίου, της Ε.Ε.,  πασχίζουν να ενοχοποιήσουν έναν ολόκληρο λαό, να τον κάνουν συνένοχο στις αντιδραστικές, αντιλαϊκές πολιτικές,  για  να βγάλει τσιμουδιά για την φτώχεια και την εξαθλίωση του.
Τα ΜΜΕ αποτελούν και αυτά έναν κρίκο του μηχανισμού εξωραϊσμού των σκληρών, αντιλαϊκών, αντιδραστικών, ευρωενωσιακών πολιτικών και συμβάλλουν αποφασιστικά στην χειραγώγηση, τρομοκράτηση και εκβιασμό του λαού, ώστε ανεμπόδιστα να εφαρμοστεί μια πολιτική, που θεωρεί εμπόδια τα λαϊκά – κοινωνικά δικαιώματα για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου και πρέπει να κατεδαφιστούν στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αυξανόμενης κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων.
Αυτά τα ΜΜΕ αφού έθαψαν την μεγάλη αντινατοική κινητοποίηση των κομμουνιστών στον Πολυμύλο Κοζάνης στην Εγνατία οδό και απέτρεψαν νατοϊκή φάλαγγα από την Αλβανία να περάσει από εκεί, όπως έθαψαν και άλλες ειδήσεις που αναδεικνύουν τον λαό σε πρωταγωνιστή, έθαψαν και την είδηση για την δίκη Χαρδούβελη γιατί απέκρυψε το <<Πόθεν Έσχες>> του.
Βέβαια δεν είναι μόνο ο Χαρδούβελης, πολλοί είναι οι εκλεκτοί του συστήματος, εκλεκτοί όλων των αστικών κομμάτων, που έχουν ιδιαίτερη μεταχείριση, χάριν των υπηρεσιών τους, για το τσάκισμα του λαού και την έπειτα κοροϊδία του, ότι φταίει αυτός για τα δεινά του και όχι οι πολιτικές υπέρ του κεφαλαίου.
Ο Χαρδούβελης υπήρξε υπουργός οικονομικών της συγκυβέρνησης ( Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ ) που επιστρατεύτηκε και αυτός να <<σώσει>> την  Ελλάδα, υπηρετώντας τα <<  μνημόνια >> που χρεοκοπούν τον λαό για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου.
Ήταν και αυτός κομμάτι του αστικού πολιτικού προσωπικού που περά από την άσκηση της οικονομικής πολίτικης, για να μπορεί το κεφάλαιο να βρει διέξοδο από την κρίση  και να συνεχίσει την απρόσκοπτη διευρυμένη αναπαραγωγή του, συμμετείχε και στην συλλογική προπαγάνδα των αστών και των φερέφωνων τους, ότι η <<Χώρα έφτασε εδώ επειδή τρώγαμε περισσότερα από ότι παράγαμε>>, επειδή <<δεν δουλεύαμε όσο έπρεπε>>, επειδή, επειδή….. ταυτίζοντας έναν ολόκληρο λαό με την ρεμούλα, την παρασπονδία και κουτοπονηράδα,  να τον γεμίσουν ενοχές, για να μην αντιδράει στα μέτρα που του κάνουν την ζωή δύσκολη.
 Αυτό το άξιο παιδί της αστικής τάξης, της πλουτοκρατίας, του συστήματος, ο Χαρδούβελης δεν ήξερε ότι έπρεπε να δηλώσει << Πόθεν Έσχες >>.  Ήξερε όμως πολύ καλά να στείλει 360.000 ευρώ στο εξωτερικό, αυτός που θήτεψε υπουργός οικονομικών της χώρας, σε 56 εμβάσματα κάτω τον 10.000 ευρών, για να μην ενεργοποιηθεί ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αυτοί για λογαριασμού του κεφαλαίου προωθούν και εφαρμόσουν πολιτικές εις βάρους του λαού, που ενίοται του κουνούν το δάχτυλο και τον γεμίζουν ενοχές που δεν πρέπει.
Αυτά τα παράσιτα, με τεράστιες περιούσιες που κρύβουν να πουν από πού της έχουν και της έχουν διασκορπισμένες σε διάφορους  τραπεζικούς – φορολογικούς παραδείσους,  είναι αυτοί που λένε στον λαό να ζήσει με την φτώχια του, να νομιμοποιήσει στην συνείδηση του τα 300 ευρώ μισθό, το ότι να παίρνει σύνταξη είναι κάτι παρωχημένο, να μην αξιώνει δικαιώματα, κοινωνικές παροχές, υγεία, μόρφωση, πρόνοια.  
Οι προστατευόμενοι του σάπιου αυτού συστήματος, είναι τα εργαλεία για την καπιταλιστική μηχανή, που η ένταση της εκμετάλλευσης της εργασίας, αυξάνει τον χρόνο της απλήρωτης εργασίας ( υπεραξία )  που πηγαίνει με την μορφή του αυξανόμενου κέρδους, στις τσέπες των ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής, στα μονοπώλια, στους καπιταλιστές.
Καμιά ανοχή άλλο από τον λαό, έχει πολλά εχέγγυα στα χέρια του, για να καταλάβει ποιος είναι με ποιον, ποιος παλεύει για τι.
Αποφασιστικότητα χρειάζεται και πίστη στον αγώνα για άλλη οργάνωση οικονομίας – ταξικής εξουσίας, κοινωνίας. Εκεί βρίσκεται η λαϊκή διέξοδο για την ευημερία του και κοινωνική πρόοδο.  
Με ταξική ενότητα των εργαζομένων, κοινωνική συμμαχία των μικρομεσαίων του χωριού και της πόλης, σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, ο λαός μπορεί να αγωνιστεί μαχητικά  σήμερα, να παλέψει δραστήρια, αποτελεσματικά και να νικήσει.
Για την ζωή, την λαϊκή ευημερία, την κοινωνική πρόοδο και εξέλιξη. Και σε αυτή την προοπτική, οι Χαρδούβελοι είναι αχρείαστοι, όπως και τα αφεντικά τους, οι κεφαλαιοκράτες, καπιταλιστές.

Σαββίδης Παναγιώτης