Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Πέφτει ο Ηρακλής, παραμένει ο Λεβαδειακός στη Super League

Ο Ηρακλής εξασφάλισε την παραμονή του στους αγωνιστικούς χώρους με την απίστευτη προσπάθεια των παικτών και της τεχνικής ηγεσίας του, όμως η
ασυνέπεια της διοίκησής του τον στέλνει στη Football League.
Το Δ.Σ. της Super League, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, αποφάσισε να αφαιρεθούν τρεις βαθμοί από το σύλλογο της Θεσσαλονίκης για εκπρόθεσμη εξόφληση στην οφειλή του ποδοσφαιριστή Πορτουλίδη, ύστερα από καταγγελία του Λεβαδειακού.
Με ψήφους 9-2 λοιπόν, η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε την αφαίρεση τριών βαθμών από τον πίνακα της περιόδου 2016-17, που πρακτικά σημαίνει ότι ο «Γηραιός» πέφτει στους 26 (από 29), δηλαδή όσους και ο Λεβαδειακός και υποβιβάζεται, καθώς υστερεί  των Βοιωτών στην ισοβαθμία.
Ως γνωστό ο Ηρακλής είχε νικήσει 1-0 τους «πράσινους» στο «Καυτανζόγλειο», αλλά έχασε 3-0 στη Λιβαδειά. Στην ψηφοφορία 9 ΠΑΕ (μεταξύ τους οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ) ψήφισαν υπέρ της ποινής, Ηρακλής και Ατρόμητος κατά, ΑΕΚ, Βέροια και Πλατανιάς απείχαν, ενώ «λευκό» επέλεξαν ΕΠΟ, Παναιτωλικός και Ξάνθη.

Έφεση για την απόφαση του υποβιβασμού
Έφεση κατά της απόφασης υποβιβασμού του κατέθεσε ο Ηρακλής στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή (26/5) σχετικά με την υπόθεση της μη αδειοδότησης της ομάδας της Θεσσαλονίκης και την σημερινή απόφαση υποβιβασμού της. Θα πρέπει να σημειωθεί πως η συγκεκριμένη επιτροπή είναι επταμελής και θα λάβει αυτή την τελική απόφαση μετά την πρωτόδικη σημερινή.