Τετάρτη 24 Μαΐου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Η τακτική του λαϊκισμού και της δημιουργίας εντυπώσεων για ψηφοθηρικούς λόγους είναι πάγια για τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Καλαφάτη.
Την ακολουθεί σε κάθε ευκαιρία και εν προκειμένω και στην περίπτωση της επετείου για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Σε αντίθετη κατεύθυνση και με εποικοδομητική διάθεση, η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης θέλει να υπενθυμίσει τις προσπάθειες που κατέβαλε επί σειρά ετών προκειμένου οι δύο Ομοσπονδίες των Ποντιακών Σωματείων να συμφιλιωθούν, να συνεργαστούν και να τιμήσουν από κοινού την επέτειο.
Δυστυχώς, οι προσπάθειες αυτές δεν ευοδώθηκαν και οι εκκλήσεις της Δημοτικής Αρχής δεν εισακούστηκαν. Οι δύο Ποντιακές Ομοσπονδίες εξακολουθούν να λειτουργούν διασπασμένες. Ελπίζουμε ότι το χάσμα αυτό θα γεφυρωθεί και από την πλευρά μας θα εργαστούμε συστηματικά προς αυτήν την κατεύθυνση. Γιατί αξίζει ο Ποντιακός Ελληνισμός να έχει μία, αντιπροσωπευτική και όσο γίνεται πιο δυνατή φωνή.
Τέλος, και για την αποκατάσταση της αλήθειας, οφείλουμε να ενημερώσουμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου που διοργάνωσε και φέτος η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.