Τρίτη 2 Μαΐου 2017

Συναυλία κλασικής κιθάρας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

Συναυλία κλασικής κιθάρας μαθητών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης
ΤΑΞΕΙΣ :  Δέσποινας Αρβανιτίδου
Γιώργου Γούσιου
Άρη Σκάρπα
      Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης η μαθητική συναυλία των τάξεων κιθάρας, στην οποία συμμετείχαν οι μαθητές των τάξεων κιθάρας των καθηγητών Δέσποινας Αρβανιτίδου, Γιώργου Γούσιου και Άρη Σκάρπα. Η μαθητική συναυλία στο τέλος της σχολικής χρονιάς ολοκληρώνει τον ετήσιο κύκλο σπουδών ενός/μιας μαθητή/τριας μουσικού οργάνου. Έχει την ευκαιρία (ο/η μαθητής/τρια) να παίξει μπροστά σε άγνωστο κοινό ελέγχοντας την επίδραση της ψυχολογικής πίεσης στο παίξιμό του/της αλλά και να γευτεί την χαρά της αποκλειστικής προσοχής, της εφήμερης δόξας και της πνευματικής επικοινωνίας με άλλους ανθρώπους.
Η συναυλία των τάξεων κιθάρας, επικεντρωμένη στην κλασική κιθάρα προβάλλει μερικές από τις πολλές ιδιότητες του οργάνου αυτού που το κάνουν τόσο δημοφιλές. Η κιθάρα εμφανίζεται σαν σολιστικό όργανο έκφραση ενός μοναχικού μουσικού, σαν μέρος μιας ορχήστρας μέλος δηλαδή μιας ανθρώπινης κοινότητας και τέλος σε συνεργασία με το εκφραστικότερο μουσικό όργανο δηλαδή την ανθρώπινη φωνή.
Ξέρουμε από την κοινή εμπειρία πως πολλά μικρά πράγματα μαζί κάνουν στο τέλος κάτι μεγάλο. Ένα τέτοιο μικρό συμβάν έλαβε χώρα  στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης, σίγουροι ότι στο μέλλον θα οδηγήσει σε κάτι μεγάλο.