Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

Δήμος Κατερίνης: Προσωρινές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας την Κυριακή 21 Μαΐου επί των οδών 25ης Μαρτίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Διον. Αρεοπαγίτου & Παρθενίου Βαρδάκα, λόγω της εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης κτιρίου

 Προσωρινές ρυθμίσεις της κυκλοφορίας των οχημάτων, λόγω της εκτέλεσης εργασιών κατεδάφισης κτιρίου, θα ισχύσουν την προσεχή
Κυριακή 21 Μαΐου, κατά τις ώρες  06:00 π.μ. έως 20:00, επί των οδών 25ης Μαρτίου, Εθνικής Αντιστάσεως, Διον.  Αρεοπαγίτου και Παρθενίου Βαρδάκα.                    
Ειδικότερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις διαμορφώνονται ως εξής:


Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας επί της οδού 25ης Μαρτίου από την πλατεία Ελευθερίας έως την οδό Τερζοπούλου, υποχρεωτική εκτροπή των λεωφορείων μέσω των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Ζαλόγγου και υποχρεωτική εκτροπή των Ι.Χ. και φορτηγών αυτοκινήτων μέσω της οδού 16ης Οκτωβρίου, την Κυριακή 21 Μαΐου, κατά τις ώρες  06:00 π.μ. έως 20:00.  

Για την εφαρμογή των παραπάνω ρυθμίσεων πρόκειται να τοποθετηθούν ρυθμιστικές πινακίδες, όπως αυτές σημειώνονται στο συνημμένο απόσπασμα χάρτη της Google:

Σημείο 1) Ρ-7 (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα προς την 25ης Μαρτίου) και Ρ- 48 (υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα δεξιά στην 16ης Οκτωβρίου). η οποία θα εκτρέπει υποχρεωτικά τα Ι.Χ. και τα φορτηγά αυτοκίνητα που έρχονται από την οδό Εθνικής Αντίστασης προς την οδό 16ης Οκτωβρίου.

    Σημείο 2) Ρ-7 Στην αρχή της 25ης Μαρτίου (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα προς την 25ης Μαρτίου) και Ρ-48 (υποχρεωτική κατεύθυνση πορείας προς τα δεξιά προς την οδό Εθνικής  Αντιστάσεως).

    Σημείο 3) Ρ-27 επί της οδού Παρθενίου Βαρδάκα (απαγορεύεται η αριστερή στροφή προς την οδό Δ. Αρεοπαγίτου) και Ρ-7 επί της οδού Δ. Αεροπαγίτου (απαγορεύεται η είσοδος σε όλα τα οχήματα προς την Δ. Αεροπαγίτου)

    Σημείο 4) Πληροφοριακή πινακίδα η οποία θα εκτρέπει υποχρεωτικά τα λεωφορεία που έρχονται από την οδό Κασσάνδρου προς τις οδούς Εθνικής Αντίστασης και Ζαλόγγου.


Με την εφαρμογή των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων θα είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της πόλης με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία των οδηγών, ενώ θα διοχετεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών και των λεωφορείων σε οδούς των οποίων τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά είναι επαρκή.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί για την απαγόρευση της διέλευσης των πεζών, από το συγκεκριμένο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου, ενώ θα τοποθετηθούν πληροφοριακές πινακίδες και Κ-20 (κίνδυνος λόγω εκτελούμενων εργασιών στην οδό), τουλάχιστον 50 μέτρα πριν το σημείο εκτέλεσης των έργων, για την ενημέρωση των διερχόμενων πεζών και οδηγών.