Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Innovation Camp στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή

Η προώθηση της πράσινης επιχειρηματικότητας στους νέους και η εφαρμογή καινοτόμων σχεδίων μαθημάτων, στοχευμένων στην
περιβαλλοντική προστασία, τόσο με τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρει μια επιχείρηση, όσο και με τις διαδικασίες παραγωγής, θα βρεθούν στο επίκεντρο του Innovation Camp με τίτλο: «Τεχνολογία και Επιστήμη στην Aειφορική Διαχείριση των Γεωργικών Εισροών», που συνδιοργανώνουν το Γενικό Λύκειο και το Επαγγελματικό Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece. Το Innovation Camp διοργανώνεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου GREENT, που συντονίζεται στην Ελλάδα από το ΣΕΝ/ JA Greece και στο οποίο συμμετέχει η Αμερικανική Γεωργική Σχολή, με στόχο τη δημιουργία και πιλοτική εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για την πράσινη επιχειρηματικότητα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Απριλίου από τις 08:00 έως τις 13:30, σε διάφορους χώρους της Σχολής.  Οι μαθητές των δύο λυκείων θα λάβουν μέρος στο Innovation Camp μετά την επιτυχημένη συμμετοχή τους στην πανελλήνια εμπορική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων/Junior Achievement Greece, όπου απέσπασαν το βραβείο «Καινοτόμο Προϊόν».
Στο πλαίσιο του Innovation Camp, οι συμμετέχοντες μαθητές θα ενημερωθούν για θέματα πράσινης επιχειρηματικότητας και αειφορικής διαχείρισης των γεωργικών πόρων. Μέσω της συμμετοχής τους σε ειδικά εργαστήρια με θέματα όπως, διάβρωση του εδάφους, γεωργία ακριβείας και μέτρησης υδατοϊκανότητας, θα  έχουν την ευκαιρία να αναλύσουν διάφορες παραμέτρους των παραπάνω θεμάτων, καθώς και να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα της έρευνας τους.