Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (1917- 2017)

© Συλλογή Γιάννη Μέγα/ Ψηφιοποιημένη Συλλογή Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης

Επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Η αναγέννηση μιας πόλης – 100 Χρόνια από την πυρκαγιά της Θεσσαλονίκης (1917 – 2017 / Μύθος και Πραγματικότητα», θα
πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Απριλίου 2017, στις 19.00, στην αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης (Βασ. Γεωργίου Α΄1).
Την εκδήλωση συνδιοργανώνουν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το Κολλέγιο Ανατόλια και η Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, με ομιλητές τον Βασίλειο Κ. Γούναρη, Καθηγητή Ιστορίας Νεοτέρων Χρόνων / Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας ΑΠΘ, τον Νίκο Καλογήρου, Καθηγητή και Πρόεδρο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων / ΠΣ ΑΠΘ, τον Ευάγγελο Χεκίμογλου, Διδάκτορα Οικονομικής Ιστορίας και Έφορο του Εβραϊκού Μουσείου Θεσσαλονίκης και τη βραβευμένη Βρετανίδα συγγραφέα και δημοσιογράφο, Victoria Hislop.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.
Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100, το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM 100, το περιοδικό «Επιλογές» και η εφημερίδα «Μακεδονία».