Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Ανακοίνωση του ΔΑΣ Συνταξιούχων του Σωματείου ΙΚΑ Κατερίνης

Ανακοίνωση
Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες Συνταξιούχοι, 

Για ακόμα μια φορά η πλειοψηφία του σωματείου μας παραβιάζοντας κατάφορα  τις αρχές λειτουργίας του Σωματείου μας, βγήκε με δημόσια ανακοίνωση και καλεί τους Συνταξιούχους να συμμετέχουν στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου  Κατερίνης. Φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που η πλειοψηφία του σωματείου μας, χωρίς να καλέσει συνεδρίαση του Δ.Σ. και σε συνεννόηση με το Εργατικό Κέντρο, αυθαίρετα βγάζει αποφάσεις εν κρυπτώ.
Το συνταξιουχικό  κίνημα αγωνίζεται χρόνια τώρα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές  που τσακίζουν τις συντάξεις μας, που περικόπτουν τις δαπάνες για την υγεία κλπ, που τώρα θα μειώσουν ακόμα παραπέρα το αφορολόγητο στις 6.000, ευρώ  με αποτέλεσμα την περεταίρω μείωση των συντάξεών μας. Δε μπορεί το σωματείο μας να συντάσσεται με τον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό (Εργατικό Κέντρο Κατερίνης). Δε μπορεί να βαδίζουμε πλάι πλάι με αυτούς που συνδράμουν στην εφαρμογή της πολιτικής του κεφαλαίου. Με την τακτική που ακολουθούν οδηγούν στον αποπροσανατολισμό, τον εφησυχασμό, το τίποτα δεν γίνεται, την απεργοσπασία και, με τα διάφορα τερτίπια αρνούνται  να οργανώσουν  την πάλη των εργαζομένων και των συνταξιούχων σε ταξική κατεύθυνση. Αυτήν η τακτική έχει ως αποτέλεσμα να υπονομεύεται η λειτουργιά και η δράση του εργατικού κινήματος, και να οδηγείται στην ενσωμάτωση του συστήματος και στις ορέξεις της εκάστοτε κυβέρνησης και της εργοδοσίας.
Η  ΔΑΣ Συνταξιούχων καλεί όλους τους συνταξιούχους οι οποίοι καθημερινά νιώθουν  στο πετσί τους τη βαρβαρότητα της κυβέρνησης, της Ε.Ε., να γυρίσουν την πλάτη τους σε  αυτές τις πρακτικές και να συμπορευτούν με το συνταξιουχικό  κίνημα που  παλεύει  αταλάντευτα για τα δικαιώματα μας. Γι’ αυτό άλλωστε δίνει το αγωνιστικό του  παρόν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνουν τα ταξικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ σε όλη την Ελλάδα.
Όλοι στη συγκέντρωση του Π.Α.ΜΕ. στις 10:30πμ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης   


ΔΑΣ Συνταξιούχων του Σωματείου ΙΚΑ Κατερίνης