Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

Υψηλάντεια 2017- Έκθεση φωτογραφίας του Δημοσθένη Σεϊταρίδη με τίτλο Οδοιπορικό στον Αλησμόνητο Πόντο

 Στα πλαίσια των Υψηλαντείων 2017 που   διοργάνωσε   ο Ποντιακός Σύλλογος της Νέας Τραπεζούντας «Μ.Π.Σ. Αλέξανδρος Υψηλάντης»  πραγματοποιήθηκε
 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ι.Ν. Ζωοδόχου Πηγής Νέας Τραπεζούντας Πιερίας, από 20 μέχρι και 23 Απριλίου,  έκθεση φωτογραφίας του αντιπροέδρου του Συλλόγου Δημοσθένη Σεϊταρίδη με φωτογραφίες από τον αλησμόνητο Πόντο. 


Οι επισκέπτες της έκθεσης είχαν την ευκαιρία μέσω  των  φωτογραφιών να  γνωρίσουν το σημερινό Πόντο και τις εκκλησίες, μοναστήρια, αρχοντικά, σχολεία και μνημεία   που μαρτυρούν την  χιλιετή   παρουσία  των Ελλήνων στον Ανατολικό Πόντο.    


Τραπεζούντα, Ματσούκα, Σάντα, Κρώμνη, Πλατανα, Κερασούντα, Ριζούντα, Όφις, Κοτύωρα, Σούρμενα  και Παναγία Σουμελά παρουσιάστηκαν μέσα από τη φωτογραφική ματιά του δικηγόρου και ερασιτέχνη φωτογράφου Δημοσθένη Σεϊταρίδη.


Την έκθεση φωτογραφίας τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνα κ.  Γεώργιος ο οποίος μετά το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας , ξεναγήθηκε από τον φωτογράφο  στην έκθεση.